Kazım Kurt: İstekleri biliyor ve çözüm üretiyoruz”

IMG_2092Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, yeni bir Lületaşı müzesi oluşturmak için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Başkan Kurt, Odunpazarı bölgesinde incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Kurt, yeni açılan işletmelere uğrayarak hayırlı olsun dileklerini iletti.

Esnafların istek ve şikâyetlerini de dinleyen Başkan Kurt, “Odunpazarı’nın eksiklerini tespit ettik ve bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık. Odunpazarı’nda tespit ettiğimiz en büyük şikâyetlerden birisi tuvalet sorunuydu. Belediyemiz ekipleri tarafından Hicri Sezen Parkı’nda yapılan çalışmalarla 2 adet tuvaleti kullanıma açtık. İki tuvaletin ise yapımı devam ediyor” dedi.

“YENİ BİR LÜLETAŞI MÜZESİ KURUYORUZ”
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Beyler Sokak’ta yaptığı incelemeler sırasında karşılaştığı Lületaşı ustalarına yapılacak yeni Lületaşı müzesiyle ilgili bilgiler aktardı. Başkan Kurt, yapılacak yeni müzenin daha kapsamlı olacağını belirtti. Başkan Kurt, “Yeni bir Lületaşı müzesi açmayı planlıyoruz. Bu müzede sadece Lületaşı ustalarımız tarafından yapılan eserlere yer vermeyeceğiz. Lületaşının çıkarılma aşamasında kullanılan aletler, ışık kaynakları, ipler ve benzeri aletlerin yer alacağı bir müze olacak. Kısacası Lületaşı’nın doğumundan bir sanat eseri haline gelinceye kadar ki süreçlerin tamamının yer aldığı ve izlenebileceği bir müze olacak” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.