TOROSLAR’DA KARAKUCAK GÜREŞLERİ HEYECANI

tor2Toroslar Belediyesi tarafından, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk olarak yıldızlar kategorisinde düzenlenen Karakucak Güreşleri yoğun ilgi gördü.

Soğucak Mahallesi Güreş ve Şenlik alanında organize edilen ve oldukça çekişmeli geçen müsabakalara çeşitli illerden 176 güreşçi katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MHP MYK Üyesi Erdem Karakoç, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı İlyas Karabulut, Türkiye Güreş Federasyonu Karakucak Kurul Üyesi Yusuf İnce ve Ayhan Taşkın, Mersin Güreş İl Temsilcisi Metin Ercan, Osmaniye Güreş İl Temsilcisi Rıza Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, eski güreş pehlivanları ve çok sayıda vatandaşın izlediği karakucak güreşleri nefes kesti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan müsabakaların açılışı Toroslar Belediyesi Halkoyunları ekibinin gösterileri ile yapıldı.

Halkoyunları gösterisinin ardından bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, müsabakaya katılan tüm sporculara teşekkür ederek, başarılar diledi.

Bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri karakucak güreş müsabakaları ile amaçlarının Ata sporu güreşi sevdirmek ve yaygınlaştırmak olduğunu belirten Başkan Tuna, organizasyonda emeği geçen Türkiye Güreş Federasyonu’na ve İl Temsilciliğine teşekkür etti.
Başkan Tuna, 30 Mart 2014 tarihinden sonra 6360 sayılı Büyükşehir yasası ile Toroslar Belediye’sine bağlanan 37 mahalleden biri olan Soğucak ve Gözne’deki daha önce bakımsız olan Güreş ve Şenlik alanlarını yeniden revize ederek düzenlediklerini söyledi.

Başkan Tuna; “3.dönemimize başladığımız beş aylık süre zarfında daha önce köy ve belde olan yeni bağlanan mahallelerimizde ciddi anlamda çalışmalar yaptık.Bu mahallelerimizi daha yaşanılabilir yerleşim mekanları haline getiriyoruz.Şehir merkezinde ne var ise artık buralarda da olacak.Ekiplerimiz gece gündüz çalışarak Soğucak ve Gözne mahallelerimizde daha önce bakımsız olan güreş ve şenlik alanlarını yeniden düzenlediler.Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum.İnsanlarımızı ve özellikle gençlerimizi yaylalarda tutabilmenin yollarını arıyoruz.Ve bu anlamda konserler, sosyal ve sportif etkinlikler düzenliyoruz.Karakucak güreş müsabakası da bu etkinlerden bir tanesidir.Amacımız, unutulmaya yüz tutmuş sporlarımızdan ata sporu güreşi sevdirmek ve özendirmektir.İnşallah yeni Mersinli Ahmetleri, yeni Mehmet Sarı’ları, Zekeriya Sarı’ları ve İbrahim Ağabeyleri bu sahalardan çıkartacağız ve gençlerimizin önünü açacağız.Bu yıl 92.yıldönümünü kutlayacağımız Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kapsayan Zafer Haftası’nda, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Daha sonra er meydanına çıkan birbirinden başarılı 176 sporcu, kendi kilolarında kıyasıya mücadele etti.

Müsabakaların tamamlanmasının ardından ödül törenine geçildi. Dereceye girenlere madalya ve para ödülleri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve protokol üyeleri tarafından verildi.Sporcuları tek tek tebrik eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, güreş organizasyonunu geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Eski olimpiyat ve Türkiye Şampiyonu olan güreşçilere de birer plaket takdim eden Başkan Tuna ayrıca; 30 Ağustos Cumartesi günü saat: 14.00’de Gözne Mahallesi Güreş ve Şenlik Alanında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyecekleri ve Türkiye’nin değerli güreşçilerinin katılacağı karakucak güreşlerini izlemeye tüm vatandaşları davet etti.

Yapılan güreşler sonunda kategorilerinde dereceye girerek ödül alan güreşçiler ise şöyle;
25 kg: 1.Muhammet Akpınar, 2.Mücahit Yılmaz, 3.Muhammet Mevlüt Yastı ve Ebd Feyz Rahimi 29 kg: 1.Alihan Öksüz, 2.Metin Gülücü, 3.İsmet Çiftçi ve Ahmet Uğurcan 35 kg: 1.Mehmet Dudaklı, 2.Nuri Çiftçi, 3.Hüsiyen Kaşten ve Eren Duran 38 kg: 1.Ferhat Özbek, 2.Yunus Çiftçi, 3.Feyzullah Yağcı ve Uğur Doğan 42 kg: 1.Hamza Alaca, 2.Yusuf Tüm, 3.Davut Can Yılmaz ve Tahsin Çetin 46 kg: 1.Osman İşcan, 2.Şeref Can Karani, 3.Mehmet Uğurcan ve Mehmet Turaç 50 kg: 1.Hüseyin Tekerek, 2.Yahya Akkoyan, 3.Emre Bozkır ve Yasin Demir 54 kg: 1.Utku Doğan, 2.Serhat Öztemel, 3.Kazım Güllü ve Muhittin Çiftçi 58 kg: 1.Sefa Oypan, 2.Remzi Alaca, 3.Mustafa Karabulut ve Mehmet Can Çevikol, 63 kg: 1.Ömer Çomruk, 2.Batuhan Öksüz, 3.Vahit Kerim Saygı ve Mustafa Özkan, 69 kg: 1.M.Alper Arslan, 2.Veli Er, 3.M.Said Akalın ve Hasan Avşar 76 kg : 1.Osman Göçen, 2.Çağrı Kırbıyık, 3.Mehmet Poturoğlu ve Enis Özkale 85 kg: 1.Canberk Bozkurt, 2.Alperen Küçük, 3.Paşa Ekrem Karabulut ve Bilal Çiftçi 85 + kg: 1.Mücahit Alkaş, 2.Rıdvan İlbeyli, 3.Doğan Çat ve Onur Avşar