AYVAGEDİĞİ’NDE, ‘SEVCAN ORHAN’ RÜZGARI ESTİ

Toroslar Belediyesi’nin, bu yıl 92.yıldönümünü kutladığımız Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kapsayan Zafer Haftası’nda düzenlediği kutlama etkinlikleri, Türk Halk Müziğinin başarılı sesi Sevcan Orhan’ın konseri ile devam etti.

Arslanköy ve Soğucak Mahalleleri’nde gerçekleştirilen konser ve güreş organizasyonlarının ardından Toroslar halkı bu kez de Ayvagediği’nde, sanatçılar Ayhan Çınar ve Sevcan Orhan ile coştu.

Binlerce kişinin izlediği konserde, sanatçılar sahne performanslarıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
Ayvagediği Mahallesi Konser ve Şenlik alanında gerçekleştirilen programa; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve eşi Aydan Tuna, Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları da katıldı.
Konser alanına vatandaşların sevgi gösterileri ve alkışlarıyla gelen Belediye Başkanı Hamit Tuna, zafer coşkusuna ortak olan Ayvagediği Mahallesi sakinlerine ve tüm Toroslar halkına teşekkür etti.

Program, Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Andımızın okunması ile başlarken, Toroslar Belediyesi Halkoyunları grubu bir gösteri sundu.

Daha sonra kürsüye gelerek bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, göreve geldikleri günden bugüne 10 yılda kalabalıkları millet yapan değerlere büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda özel gün ve haftalarda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Tüm Türk Milleti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Başkan Tuna; “Göreve geldiğimiz günden bugüne özel gün ve haftalarımızı asla unutmadık. Fiziki mekanlarda insanlarımızın yaşamlarını kolaylaştırma anlamında yaptığımız icraatlar ortada. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerimizle insanlarımızı bir araya getiriyor ve kaynaşmalarını sağlıyoruz.Bizi millet yapan değerlerimizden asla tavizde bulunmadık.Amacımız, tarih şuurunu genç beyinlerin belleklerine kazımak ve bugünlerin kolay elde edilmediğini hatırlatmaktır.Bu yavuz duruşumuz ve yönümüzle de bugünlere kadar geldik.Dün atalarımız direnmişler ve üç kıtaya hükmettikleri o dönemde dahi hakikatten hakkaniyeti, medeniyeti ve adaleti sağlamışlar. İnşallah bizde onların bize emaneti olan ve her toprağında şehit kanı olan misak-i milli sınırlar içerisinde çizilmiş bu coğrafyadan asla taviz vermeyeceğiz. Kim hangi partiye oy vermiş olursa olsun ama bizi millet yapan değerlerimizden asla taviz vermeyelim.Birlikte olalım ki dosta güven düşmana korku salalım.Bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız.İnşallah bu topraklar üzerinde Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından belediye sınırların genişlediğini ve 67 mahalleye ulaştıklarını belirten Başkan Tuna, planlı ve programlı çalışmalarıyla tüm mahallelere hizmet götürdüklerini söyledi.

Başkan Tuna, Toroslar Bölgesi’nin Mersin’in en hızlı gelişen ve arsa değeri en fazla artan bir merkez haline geldiğini vurgulayarak; “Bilge Kağan Atamızın dediği gibi, siz değerli vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi. Gündüz oturmayacağız, gece uyumayacağız. Ölesiye bitesiye çalışacağız. Ve 3.dönemimize başladığımız 5 aydan beri mahallerimizde hizmet atağındayız” dedi.
Daha sonra, Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü, muhtarlara sunduğu destek ve başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Hamit Tuna’ya teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

Program, sanatçı Ayhan Çınar ve Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Sevcan Orhan’ın sahne aldığı konser ile sona ererken, konser alanını dolduran vatandaşlar alkışlarıyla ve halaylarıyla sanatçılara eşlik ettiler.

Hava-i Fişek gösterileri ile de renklenen programda, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; Zafer Şenliği etkinliklerine sundukları katkılarından dolayı sanatçılar Ayhan Çınar ve Sevcan Orhan’a birer plaket takdim ederek, teşekkür etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.