Ekopark enerji üretiyor

ekopark-enerji-uretiyorİzmit Belediyesinin en prestijli projelerinden biri olan ve Başkan Doğan’ın yakından takip ettiği Şirintepe Ekopark kendi elektriğini üretmeye başladı.

Ekopark temasına uygun olacak şekilde geri dönüşümlü ve doğada çözünebilir malzemeler kullanılarak, örnek bir park alanı olarak tasarlanan Ekopark, kendi enerji ihtiyacının güneş ve rüzgâr enerjisi ile karşılanması düşünülerek tasarlanmıştı. Bu amaç doğrultusunda yapılan çalışmalar yanıt verdi ve park kendi elektriğini üretmeye başladı. Ekopark alanında yerleştirilen 79 kw kapasiteli güneş enerjisi santrali elektrik üretmeye başladı.

İzmit Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ekopark alanında kurulan 79 kw kapasiteli güneş enerjisi santrali Ekopark’ın bütün enerji ihtiyacını karşılamaya başlamıştır. TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 18 Ağustos 2014 tarihi itibari ile geçici kabulü yapılarak park alanında elektrik üretimine başlanmıştır” ifadelerine yer verildi.