Zafer Haftası Etkinlikleri Anamur’da Başladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ‘Anamur 8. Uluslararası Kültür ve Muz Festivali’ne katıldı.

İlk olarak Anamur Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen panele, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile birlikte katılan Başkan Kocamaz, “Anamur 8. Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali’nin yanı sıra, Zafer Haftası’nın sevincini de yaşamaktayız. Bugün Büyük Zaferin öncesinde Büyük Taarruzun başladığı gündür. Biz Anadolu’yu sadece fethetmekle kalmadık, burada çağlar açıp çağlar kapatan bir medeniyet de kurduk. Anadolu’da kendi medeniyetimizi kurarken, devraldığımız kadim dünya mirasına da sahip çıktık.” dedi.

Konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı, esasen, 1071’de verdiğimiz Anadolu’yu ebedi vatan yapma kararımızın tüm dünyaya karşı güçlü bir teyididir diyen Başkan Kocamaz, “Türk milleti için büyük bir anlam ifade eden bu özel günde siz değerli Anamurlu kardeşlerimle birlikte bulunmaktan dolayı çok bahtiyarım. 92 yıl önce Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hepimizin 26-30 Ağustos Zafer Haftamız ve 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Vatan toprakları üzerinde haince emeller besleyen karanlık güçlerin şımarıklıklarını artırdıkları şu günlerde, bu önemli zaferin, bir ibret vesikası olarak hafızalara nakşedilmesini temenni ediyorum.” dedi.

Bünyesinde çok önemli tarihi, kültürel ve doğal değeri barındıran Anamur’un; muzuyla ve caretta carettalarıyla dünya markası olmayı başardığını ifade eden Başkan Kocamaz, “Anamur’un markalaşma yolunda elde ettiği başarıyı, Türkiye’de, pek çok il dahi elde edememiştir. Bu kadar güzelliği bir arada barındıran Anamur’un sahip olduğu değerlerin iyi muhafaza edilmesi şarttır. Çünkü bir kenti geleceğe taşıyacak en önemli unsur sahip olduğu doğal ve kültürel mirastır. Bu bakımdan Mersinli olmanın, Anamurlu olmanın gururunu, sevincini, ayrıcalığını hepimizin tüm benliğinde hissetmesini diliyorum, bekliyorum. İnsanlar üretemedikleri, yapacak iş bulamadıkları, kendilerine ve çocuklarına iyi bir gelecek kuramadıkları için yaşadıkları yerleri terk etmek mecburiyetinde kalıyor. Oysa bizim şehrimizde hamdolsun üretim var, iş var, bereket var, tarih var; her türlü güzellik var.” dedi.

Bu tür organizasyonların, birlik ve beraberliğin pekişmesine olan katkısı yanında, ilimizin ve ilçemizin tanıtımına da çok büyük faydası olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz,
“Geçtiğimiz günlerde Anamur Havaalanı Master Planı’nın tamamlanmış olmasını da fevkalade değerli buluyorum. Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı tarafından yapılan bu çalışma tamamlandığında, hem Anamur hem de bölge turizmi için önemli bir kazanç olacaktır. Bu düşüncelerle bir kez daha Kültür ve Muz Festivalimizin hayırlı olmasını, tüm üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı gelecekler getirmesini diliyorum. Ayrıca 26-30 Ağustos Zafer Haftamızı bir kez daha kutluyorum.” dedi.

Daha sonra kısa adı METAB olan Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği Encümen Toplantısı’na başkanlık eden ve gündemdeki konuları birlik üyeleri ile değerlendiren Başkan Kocamaz, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ‘1. Mersin Karakucak Güreşleri’ni izledi ve dereceye giden güreşçilere madalyaları ile ödüllerini takdim etti. Anamur’daki etkinliklerin son kısmında ise sanatçılar Hamiyet ve Emre Altuğ, sevilen şarkılarıyla, konser alanını dolduran binlerce Anamurluyu coşturdu. Sahneye gelerek sanatçıları kutlayan Başkan Kocamaz, günün anısına sanatçılara birer plaket takdim etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.