KOCAMAZ: 30 AĞUSTOS DÖNÜM NOKTASIDIR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “30 Ağustos, Türk Milleti açısından tarihin dönüm noktalarından birisidir.” dedi.

30 Ağustos Zaferi’nin 92. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Kocamaz, “30 Ağustos 1922, bir milletin kaderinin yeniden yazıldığı gün olarak tarihin altın sayfalarında yerini almıştır. 26 Ağustos’ta başlayarak, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da son bulan Büyük Taarruz, Türk Milleti adına zaferle sonuçlanmıştır. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa komutasında gerçekleşen bu zaferle, tüm dünya, Türk Milleti’nin esareti kesinlikle kabul etmeyeceği gerçeğini bir kez daha anlamış oldu.” dedi.

Mesajında, Anadolu’yu sadece fethetmekle kalmayıp, burada çağlar açıp çağlar kapatan bir medeniyet de kurduklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Anadolu’da kendi medeniyetimizi kurarken, devraldığımız kadim dünya mirasına da sahip çıktık. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız nice savaşlar, esasen, 1071’de verdiğimiz Anadolu’yu ebedi vatan yapma kararımızın tüm dünyaya karşı güçlü birer teyididir. 92 yıl önce Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hepimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Vatan toprakları üzerinde haince emeller besleyen karanlık güçlerin şımarıklıklarını artırdıkları şu günlerde, bu önemli zaferin, bir ibret vesikası olarak hafızalara nakşedilmesini temenni ediyorum.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.