Cengiz Ergün: “Söz verdik mi tutarız”

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ı makamında ziyaret etti. Seçim çalışmalarında hizmetin Manisa’nın en doğusundan başlayacağı sözünü verdiğini hatırlatan Başkan Ergün, “Hizmet doğudan başlayacaktır dedik ve yaklaşık 1 aya yakın süredir bütün köy yollarındaki asfaltlama çalışmalarımız, yol düzeltmelerimiz devam ediyor. Bu hizmetler hiç durmaksızın inşallah devam edecek” dedi.

Selendi’nin düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 3. Selendililer Günü ve 19. Selendi Kültür ve Cirit Festivali’ne katılmak üzere ilçeye giden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ı makamında ziyaret etti. Eşi Şeyda Ergün ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Ergün’e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu da eşlik etti.

Manisa’nın tamamına yayılmış bir ilçeyiz

Ziyareti nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür eden Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, “Biliyorsunuz 3 Eylül Selendi’nin kurtuluş günü. Biz 2012 yılında Selendililer Günü’nü başlattık. Bu günde İzmir, Manisa, Turgutlu, Salihli’de bulunan derneklerimizin de katkılarıyla büyük bir aile olduğumuzu gösterelim diye böyle bir günümüz oldu. Biz sadece 7 bin nüfustan oluşan ilçe merkezi değil, 46 köyümüz var ve bunun yanında da Manisa genelinde 100 binlerden bahsediliyor. Onun için bizim nüfusumuz artık büyükşehir olmamız nedeniyle de bütün Manisa’ya yayılmış durumda. Onun için biz sadece Manisa’nın en doğusuna sıkışmış bir ilçe değil, Manisa’nın tamamına yayılmış bir ilçeyiz” dedi.

Katı atık bertaraf tesisine talibiz

Başkan Ergün’ün hizmetin Manisa’nın doğusundan başlayacağı sözü verdiğini ve bu sözünü tuttuğunu belirten Savaş, “Kendisi sağ olsun ‘Hizmete Manisa’nın en doğusundan başlayacağız’ sözünü verdi. Bu sözünü de, Ramazan ayı boyunca dar gelirli vatandaşlarımıza erzak yardımı, gerekse yol yapımları çalışmalarını Selendi’den başlatarak, tuttu. Bizim istihdamla ilgili sorunlarımız var. Bunun aşılmasıyla ilgili büyük başkanımızdan büyük beklentilerimizin olduğunu ifade etmek istiyoruz. Çünkü bakıldığında Salihli, Turgutlu, Alaşehir ile kesinlikle aynı kefede değerlendirilebilecek bir ilçe değiliz. Çok fazla göç veriyoruz. Biz bunun önlenmesi noktasında ne yapılması gerekiyorsa, biz ona hazırız. İnşallah çok iyi şeyler yapacağımızı düşünüyorum. Kula bölgesine yapılacak olan katı atık bertaraf tesisi hem çevre açısından, hem de orada oluşturacağı iş gücü nedeniyle bizim için önemli. Biz burada yaklaşık 200 kişinin istihdam edileceğini düşünüyoruz ve buna talip olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bizim için işsizliğin çözülmesi noktasında büyük katkı olacak. Bununla ilgili arkadaşlarımıza arazi konusunda araştırma yapmalarını söyledik. İnşallah bu arazi ile ilgili gerek sizin, gerekse komisyondaki arkadaşlar uygun görürse biz bu tesise Selendi olarak talibiz” dedi.

Fahri hemşerimizsiniz

Yarım kalan ve yapılacak olan bazı projelerde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini isteyen Savaş, “Tabi bunların yanında mevcut eden projelerimiz var. İçinde otogarın da bulunduğu bir iş merkezi projemiz var. Buranın birinci etap kaba inşaat çalışmalarını tamamladık. Prestij kent meydanı projemiz var, projesi hazırlanmış. Bir pazaryeri projemiz var bunun yanında. Bunlarla ilgili sizin desteğinize, sizinle uyumlu şekilde yol almaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Şimdiye kadarki ve bundan sonraki yapacağınız katkılarınız nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz. Selendililer Günü münasebetiyle de artık fahri hemşerimizsiniz” dedi.

Hizmetler hiç durmaksızın devam edecek

Selendi’de bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Tabi 2009-2014 yılları arasındaki görev süremizde Selendi’ye defalarca gelmişliğimiz, gitmişliğimiz ve hizmetlerimiz oldu. Çok güzel bir birliktelikle Selendi halkımıza çok güzel hizmetler verdiğimize inanıyorum. Her şeyden önce helali hoş olsun. Biz o günün imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalıştık. Ancak artık büyükşehir olmamız münasebetiyle inşallah bu hizmetler çok daha fazlasıyla Selendi halkımıza da yansıyacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yaklaşık 3 milyon TL’ye yakın bir yatırım yapmıştık 2014 öncesi. Hizmet doğudan başlayacaktır dedik ve yaklaşık 1 aya yakın süredir bütün köy yollarındaki asfaltlama çalışmalarımız, yol düzeltmelerimiz devam ediyor. Bu hizmetler hiç durmaksızın inşallah devam edecek” diye konuştu.

Güzel hizmetler yakında

Selendi’nin en büyük sorunlarından bir tanesinin istihdam olduğunu bildiklerini de ifade eden Başkan Ergün, “Ancak en önemli sorunlarından bir tanesi, Üniversite’nin en az bir biriminin burada hizmet vermesi. Selendi’deki sosyal yaşamı canlandıracak, öğrenci faktörünü Selendi’ye sokabilecek, esnafı hareketlendirebilecek, katma değer sağlayabilecek bu konu, bana göre olmazsa olmazların bir tanesi. Bunun da takipçisi olacağız. Bunu da elbirliğiyle inşallah kendi imkanlarımızla Selendi’ye kazandırırız düşüncesindeyim. Tabi yeni belediye binasının ve ototerminalin yarım kalmış inşaatı söz konusu. Tabi bir de seçim çalışmalarında Çampınar’da traktörle dereden geçmiştim. İnşallah o köprüyü de yapacağız. Mevcut 15-20 köyü bağlayan Eskin köprüsü de var. Yıllardır yapılamayan o köprü. Onun da ilk etapta startını verelim düşüncesindeyiz. Bunun da müjdesini vereyim. Selendi için ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapacağız. Bütün Selendi halkı rahat olsun, Başkanımızın içi rahat olsun. Ben burada olmaktan mutluyum. Güzel sözler, güzel hizmetler yakında” diye konuştu.

Savaş’tan Ergün’e katı atık bertaraf tesisi brifingi

Konuşmaların ardından Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Kula’ya yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisinin Selendi’ye yapılması için buldukları arazi ile ilgili Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e bir sunum gerçekleştirdi. Selendi Belediye Meclis üyeleri de, konu ile ilgili üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade ederken, Başkan Ergün, konunun teknik bir konu olduğunu Büyükşehir Belediye Meclisi ve ilgili bakanlığının onaylarının alınması durumunda değerlendirilebileceğini söyledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.