BERDAN BARAJININ YARIDAN FAZLASI DOLU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin kent merkezi ile Tarsus ve merkeze bağlı birçok köy ve beldenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Berdan Barajı’ndaki su miktarının yüzde 58 seviyesinde olduğunu açıklayarak, “Şu an Berdan Barajı’ndaki su miktarı yeter seviyede. Dolayısıyla Mersin’in içme suyu sıkıntısı yok.” dedi.

Yaz mevsiminin etkisiyle yağışların sıfıra indiği 3-4 aylık süreyi geride bıraktıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Yağış olmadığı için bu dönemde barajlardaki sular Eylül-Ekim aylarında en az seviyeye iner. Ancak Mersin’in su ihtiyacını karşılayan Berdan Barajı’nda şu andaki su miktarı, yüzde 58 ile yeter seviyenin de üstünde seyretmektedir. Tüm barajlarda olduğu gibi, Berdan Barajı’ndaki su miktarı özellikle Ekim – Kasım ayından itibaren başlayan yağışların etkisiyle maksimum seviyeye gelecektir. Bu zamana kadar Berdan Barajı’ndaki su, Mersin’e fazlasıyla yetecek seviyededir.” dedi.

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirler başta olmak üzere birçok kentin barajlarındaki su miktarının şu an yüzde 15’ler seviyesinde ve 1-2 aylık su rezervi olmasına rağmen, Berdan Barajı’nın yarıdan fazlasının dolu olduğunu ve Mersin için herhangi bir su sıkıntısı olmayacağını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin’in su sıkıntısı yaşamaması için her türlü önlemimiz de mevcut. Kent genelindeki 6 adet su depomuzda ayrıca 1 aylık su rezervimiz de var. Mersin’in suyu bol, ancak yine de vatandaşlarımızın suyu mümkün olduğunca tasarruflu kullanması ve boşa harcamaması, hem kendi bütçelerine hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.