TOROSLAR’DA, DEV PROJELER HIZLA YÜKSELİYOR

Göreve geldiği 11 yılda hayata geçirdiği projelerle kentin çehresini değiştirmekle beraber, geleceği de planlayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın, yeni dev yatırımları hızla yükseliyor.

30 Mart 2014 tarihinden sonra yeni genişleyen coğrafyası ile 67 mahalleye ulaşan Toroslar’ın her köşesinde uzun yılları kaldıracak projelere yer verdiklerini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna; yatırımlarını da bu doğrultuda yaptıklarını söyledi.

Yapım çalışmaları devam eden; ‘Olimpik Yüzme Havuzu’, ‘Amfi Tiyatro’, “Drag Pisti’ ve ‘Seyir Terası’ projelerini en kısa zamanda tamamlayarak Toroslar ve Mersin halkının hizmetine sunacaklarını dile getiren Başkan Tuna, ilçeye sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda katkı sağlayacak projelere imza attıklarını vurguladı.

Başkan Tuna; “İlçede; sportif, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin yeni adresi olacak olan H.Okan Merzeci Mahallesi’ndeki 9 bin m2 alanda inşa ettiğimiz 3 bin kişi kapasiteli Amfi Tiyatronun ve Çukurova Mahallesi’nde 18 bin m2 alanda inşa ettiğimiz olimpik yüzme havuzunun büyük bir bölümü tamamlandı. Konserlerin yanı sıra, birbirinden özel gösteri ve organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan Amfi Tiyatro ile ilçede büyük bir eksiklik olan yüzme havuzunu Toroslar’a kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.2009-2014 projelerimiz arasında yer alan Drag pisti projesi (Motosiklet ve Otomobil Yarış Pisti) ile Seyir Terası Projemizde de çalışmalar hızla devam ediyor.Çopurlu Mahallesi’nde, Gözne Yayla yolu üzerinde 12 bin m2 alanda başlattığımız Seyir Terası Projemizin tamamlanmasıyla birlikte tesis, Mersin’i panoramik bir şekilde izlemek isteyen vatandaşların ve fotoğraf meraklılarının uğrak yeri olacak.Korukent Mahallesi’nde,156 bin m2 alanda, 925 metre uzunluğunda inşa ettiğimiz Drag pisti projemizi de en kısa zamanda modifiye araç tutkunlarının kullanımına sunacağız. Tesis içerisinde;5 bin 500 seyirci kapasiteli tribün, kafeteryalar, tesis binası, park, otopark ve etkinlik alanları da yer alacak.Toroslar’ın sosyal hayatına ayrı bir canlılık katacak yeni projelerimizin şimdiden halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Amacımız, çocuklarımıza ve gençlerimize mutlu olacakları bir kent bırakmaktır” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.