DÜNYA ŞAMPİYONU ASKİ SPOR’LU AKGÜL’E

taha_akgul_2-DÜNYA ŞAMPİYONU ASKİ SPOR’LU AKGÜL’E ESENBOĞA’DA COŞKULU KARŞILAMA…

-AKGÜL, ESENBOĞA HAVAALANI’NDA YAPTIĞI AÇIKLAMADA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK’E KENDİSİNE VERDİĞİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

-ASKİSPOR, GÜREŞ FEDERASYONU YETKİLİLERİ VE GÜREŞÇİLERİ TARAFINDAN KARŞILANAN AKGÜL, DAHA SONRA ANKARA’DA OTOBÜSLE ŞEHİR TURU ATTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ SPOR’un, Türk güreşine kazandırdığı üstün yeteneklerden biri olan Taha Akgül, Özbekistan’da kazandığı dünya şampiyonluğunun ardından Türkiye’ye dönüşünde Ankara Esenboğa Havaalanı’nda davullu, zurnalı, coşkulu bir atmosferde karşılandı. Daha sonra Ankara’da şehir turu atan Akgül’e Başkentliler sevgi gösterilerinde bulundu.
Özbekistan’da düzenlenen yarışmada Dünya şampiyonu olan Milli güreşçi Taha Akgül, Esenboğa Havalimanı’nda ASKİ SPOR Başkanı Ahmet Erbağ, Güreş Federasyonu yetkilileri, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü temsilcileri, ASKİ SPOR Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, Teknik Komite üyeleri, Antrenörler ile Ankara bölgesinden çok sayıda güreşçi tarafından karşılandı.
Davul zurna eşliğinde büyük bir kalabalık tarafından karşılanan ve boynuna çiçekler asılan Taha Akgül, Serbest Güreş Milli Takımı’nın Özbekistan’da kazandığı kupa ile basına poz verdi.

-BAŞKAN GÖKÇEK’E TEŞEKKÜR ETTİ
Havaalanı’nda Dış Hatlar çıkışında açıklamada bulunan Akgül, Özbekistan’a Avrupa şampiyonu olarak gittiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Bu Dünya Şampiyonası’na son 3 senenin Avrupa Şampiyonu olarak katıldım. Bundan önceki dünya şampiyonasında bronz madalya kazanmıştım. Şimdi ise Serbest Güreş Milli Takımı’nın ilk altın madalyasını benim de kendi ilk dünya şampiyonluğumu Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’te elde ettim. Bu madalya, Serbest Güreş Milli Takımı adına 7 yıl aradan sonra kazanılan ilk altın madalya. İnşallah şimdi grekoromenci arkadaşlarımız müsabakalara devam edecekler, darısı onlara diyorum. Buraya gelip beni destekleyen güreşçi arkadaşlarıma, aileme, öncelikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e, Kulüp Başkanımız Ahmet Erbağ’a, hocalarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Allah razı olsun herkesten davullu-zurnalı çok güzel bir karşılama oldu.”

Bundan sonraki hedeflerini de sıralayan Akgül, “Üç kez Avrupa şampiyonu olarak serbest stilde bir rekor kırdım. Şimdiki hedefim de bu rekorları daha da genişletmek. Şu an sadece olimpiyat madalyam eksik. Tüm şampiyonlukları elde ettim, Olimpiyat madalyası için çalışmaya devam edeceğim” dedi.

-MEHTER MARŞI EŞLİĞİNDE ANKARA TURU…-
Dünya Şampiyonu Taha Akgül, daha sonra ASKİ SPOR yöneticileri ve güreşçi arkadaşları ile birlikte otobüse binerek Havaalan’ndan Ankara’ya doğru yola çıktı.

Şampiyon Taha Akgül, Ulus ve Kızılay’dan geçerken otobüsün ön koltuğundan Ankaralıları selamladı. Başkentliler de Akgül’e el sallayarak sevgi gösterilerinde bulundular.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.