ERDEMLİ TÜRKMEN ŞÖLENİNE HAZIRLANIYOR

ERDEMLİ TÜRKMEN ŞÖLENİNE HAZIRLANIYOR

25. Geleneksel Türkmen Şöleninin bu yıl 2 Haziran Pazar günü, Erdemli Talat Göktepe Çamlığında gerçekleştirileceği bildirildi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptığı açıklamada Türkiye’nin en önemli isimlerini Erdemli’ye getirmeye devam ettiklerini belirtti. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin de şölene teşrif edeceğini kaydeden Tollu, sanatçılar Kıraç, Gülay ve Ahmet Şafak’ın konser vereceğini açıkladı. Şölende ayrıca, Erdemli Belediyesinin hizmetleri ile ilgili olarak toplu açılış ve temel atma töreninin yapılacağı bildirildi.

Bu yıl 25. Geleneksel Türkmen Şöleni 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yaptığı açıklamada Türkmen Şöleninin çeyrek asırdır sürdüğünü ve Türkiye’nin ilk şölenlerinden olduğunu belirtti. Bu yıl 25. şeref yılını kutlayacaklarını ifade eden Tollu, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin de şölene katılacağını dile getirdi. Bu yıl, 3 büyük sanatçının konser vereceğini kaydeden Tollu, “Türkiye’nin en sevilen yıldızlarından birisi olan sanatçı Kıraç, Türk Halk Müziğinin son dönemde parlayan yıldızı Gülay ve yine Türk Müziğinin güçlü seslerinden Ahmet Şafak Türkmen Şölenimizde konser vereceklerdir. Her zaman ilçemize Türki’yenin en ünlü isimlerini getirdik, halkımızla buluşturduk. Bu yıl da böyle olacak Allah izin verirse. Bu yıl, Türkmen Şölenimizin 25. şeref yılı münasebeti ile 3 sanatçımız sahne alacaktır. Mahalli sanatçılarımızda halkımızla buluşacaktır. Tüm halkımızı Türkmen Şölenimize davet ediyorum” dedi.

TOPLU AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİ DE YAPILACAK
Türkiye’nin en ünlü şölenlerinden birisi olarak kabul gören Türkmen Şölenine birçok belediye ve sivil toplum kuruluşunun çadır kuracağını ve Erdemli Çamlığının tam bir Türkmen Şöleni havasına bürüneceğini kaydeden Başkan Tollu, aynı zamanda Erdemli Belediyesi hizmetleri ile ilgili olarak Toplu açılış ve temel atma törenin de gerçekleştirileceğini vurguladı. Yeni belediye hizmet binası, yeni taş kırma-eleme tesisi, Alata mahallesi başta olmak üzere yeni alt yapı çalışmaları, yeni yapılan parklar ve yeni açılan yollarla ilgili olarak açılış töreni gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. Tollu ayrıca, sahil düzenlemesi ile ilgili çalışmaların başladığını, sahil düzenlemesi ve yeni belediye meydanı düzenlemesinin temel atma töreninin de yapılacağının altını çizdi.

Şölen ve hizmet açılışlarının birleştirilerek Erdemli’de tam anlamı ile hizmet yağmuru resitali sunduklarını vurgulayan Tollu, tüm herkesi Türkmen Şölenine bir kez daha davet ettiğini belirterek açıklamasını sonlandırdı. Belediye hizmetleri toplu açılış ve temel atma merasimini MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin gerçekleştirileceği belirtildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.