BAŞKAN TUNA’DAN, GAZİ’YE ANLAMLI ZİYARET

tor3Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak ve İlçe protokolü ile birlikte Çukurova Mahallesi’nde ikamet eden Gazi Er Metin Güllü’yü evinde ziyaret etti.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen ziyarette, 1991 yılında Şırnak’ta teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan Gazi Er Metin Güllü’nün evinde duygulu anlar yaşandı.

Birlik ve beraberlik olgusunun önemine değinen İki çocuk babası olan Güllü, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve İlçe protokolüne ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Gazi Er Metin Güllü; “Bu anlamlı günde hatırlanmak çok güzel. Sayın Kaymakamıma, Sayın Belediye Başkanıma ve İlçe protokolüne ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sırasında Gazi Er Metin Güllü’ye Türk Bayrağı, çiçek ve plaket takdim eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise tüm gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.

Başkan Tuna; “19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Toroslar ilçesinde ikamet eden gazimizi evinde ziyaret ettik. Bugünümüzü borçlu olduğumuz şehitlerimiz ve gazilerimizi bir gün değil her gün hatırlamak ve onların aziz hatıralarına saygı göstermek bizlerin asli vazifesidir.Milletleri millet yapan birtakım değerler vardır.O değerler; bağımsızlığımızın timsali Ay Yıldızlı Türk Bayrağımız, Misak-i Milli sınırları içerisinde çizilmiş vatan toprağımız, tarih şuurumuz, milli kültürümüz ve manevi değerlerimizdir. Bu değerler Türk Milleti’nin ortak paydasıdır ve güç kaynağıdır. İşte bu değerlerden bir tanesi de gaziliktir. Şu anda içinde bulunduğumuz coğrafyada huzurla, birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve her türlü övgüye layık gazilerimize borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Yüce Türk milleti şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları kanlarıyla bizlere vatan yapan kahraman silah arkadaşlarını, ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize ise sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.

Daha sonra Gazi Er Metin Güllü İle sohbet eden Başkan Hamit Tuna ve protokol üyeleri, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını dilediler.

Başkan Tuna, ziyaretin sonunda Gazi Er Metin Güllü’nün kızına da okul çantası ve kırtasiye malzemesi hediye ederek, eğitim hayatında başarılar diledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.