Trilyonluk Yatırım Kömür Deposu Oldu

aydin-belediyesinin-isletemedigi-trilyonluk-yatirim-komur-deposu-oldu-2Aydın Belediyesi’nin İşletemediği Trilyonluk Yatırım Kömür Deposu Oldu

Aydın Belediyesi tarafından 12 Ekim 2008 tarihinde Türkiye’nin en modern pazar yeri olarak açılışı yapılan ve dönemin parası ile 1 milyon 528 bin TL’ye mal olan Fatih Kapalı Pazar yeri Aydın Belediyesi tarafından işletilemeyince kaderine terk edildi. Belediye tarafından işletilemeyen kapalı pazar yeri şimdi Aydın Belediyesi tarafından kömür deposu olarak kullanılmaya başladı.

Aydın Salı pazarında dün meydana gelen ve olası bir faciadan dönülen yangının ardından Türkiye’nin en modern kapalı pazar yerlerinden Fatih Kapalı Pazar yeri yeniden gündeme geldi. Aydın Belediyesi’nin adının yaşatılması amacıyla adına park açtığı dönemin Belediye Başkanı İlhami Ortekin’in eşi merhum Fevziye Ortekin tarafından açılan bu önemli yatırımı çürüttüğünü belirten vatandaşlar, “Türkiye’nin en modern pazaryeri çürümeye terk edildiği için kömür deposu olarak kullanılıyor, şehir merkezinde ise düzensiz bir Pazarda olası bir yangında can pazarı yaşanıyor. Sayın Başkan Çerçioğlu bir yandan Fevziye Ortekin adına park açıyor, diğer yandan Fevziye Ortekin’in açtığı bir yeri sahip çıkmayıp kömür deposuna çeviriyor” diyerek Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun pazar yerlerinde düzenleme yapmasını istediler.

TÜRKİYE’NİN EN MODERN PAZAR YERİYDİ, ŞİMDİ KÖMÜR DEPOSU OLDU
11 dönüm arazi üzerine kurulu olan Fatih Kapalı Pazar Yeri 2008 yılında Aydın Beşediyesi tarafından dönemin parası ile 1 milyon 528 bin YTL’ye yaptırıldı. 38 adet sabit işyeri ve 368 adet satış tezgahına, kafeterya, zabıta noktası, tahsilat veznesi, sağlık birimi, emanet bürosu, hanımların alışverişi esnasında çocukların bakılacağı kreşin dahi düşünüldüğü pazaryeri bir süre işletildikten sonra mevcut belediye yönetimi tarafından kaderine terk edildi. Kaderine terk edilen pazaryerinin önce mazgalları çalındı, daha sonra harabeye döndü. Pazarcılar tarafından durumunun gündeme getirilmesi üzerine Aydın halkının parası ile yapılan kapalı Pazar yeri amacının çok ötesinde kömür deposu olarak hizmet veriyor.