ŞELALE ŞİİR AKŞAMLARI’NDA ŞAİRLER VE AŞIKLAR COŞTURDU

Uluslararası 13. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları’nın ilk gününde yörenin şairleri ve aşıkları sahne alırken, sazlarıyla, şiirleriyle konukları coşturdular.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve birinci günü Karacaoğlan Şelale Parkı’nda gerçekleşen etkinliğe Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, İlçe Emniyet Müdürü Haydar Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, oda ve dernek başkanları, belediye meclisi üyeleri ve Türk dünyasından birçok konuğun yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 13 yıl önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından başlatılan Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamlarını devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Can, “Karacaoğlan Türk Ozanı olarak herkes tarafından, her bölgede çok sevilen bir gönül adamıdır. Karacaoğlan bu bölgede uzun yıllar yaşamış bazı yörelerimiz, bazı köylerimiz ve güzellerimiz üzerine türküler söylemiştir. Bu bölge halkına sevgi yumağı olmuştur. Yurt içindeki ünü yurt dışına da taşan Karacaoğlan, Türk Dünyası’nın ortak payı olmuştur. İşte bugün burada onun anısına düzenlediğimiz 13’ncü Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları Etkinliğinde hepimiz aynı amaçla bulunmaktayız. Karacaoğlan bir halk aşığı, halkın ağzıyla konuşan ama şiirlerini dilden dile nakış nakış işleyen ve bugünlere ulaştıran bir halk ozanı. Karacaoğlan’ın hemşehrisi olmaktan ve Karacaoğlan’la bütünleşmekten Tarsuslular olarak gurur duyuyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi olarak böyle yüce bir değere sahip çıkmaktan ve onu geçmişten alıp geleceğe aktarmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün söylediği gibi “Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir” Bizde atamızın sözüyle hareket edip, kültürel faaliyetlerle kentimizde yaşayan tüm insanları kucaklayıp bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Geçmişi 10 bin yılı bulan medeniyetlerin başkenti Tarsus’ta siz değerli konukları ağırlamaktan son derece mutluyuz. 4 gün sürecek olan etkinliğimizin birinci gününü kentimizde, diğer üç gününü Mersin’de gerçekleştireceğiz” dedi.

Karacaoğlan’ın adeta bir çimento, Karacaoğlan’ın adeta bir tutkal olduğunu dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “İnsanları bir araya getiren, millet olma bilincini onlara yaşatan, gönülden dökülen nağmelerle insanları birleştiren, bütünleştiren ve Türkçemizin bayraktarlığını yapan çok önemli bir ozanımız, çok önemli bir şairimizdir” şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, “Sadece Çukurova da değil Türk Dünyası’nda çok önemli bir yeri olan ve Türk Dünyası’na, Türkçeye mihmandarlık yapmış önemli bir kişiliktir. Bugün Türk Dünyası’nın hangi bölgesine giderseniz gidin 400 küsur yıldır Karacaoğlan’ın nağmeleri dillerde dolaşır, insanlar Karacaoğlan türküleriyle kendilerini bütünleştirir ve Türk Dili’ne sahip çıkar. Karacaoğlan’ın aramızdan ayrılışının üzerinden 400 yıl geçmesine rağmen Türk Dünyası’nın birçok bölgesinde hala Karacaoğlan mahlasıyla onun şiirlerini devam ettiren aşıklar vardır. Onun ağzıyla konuşan, onun ağzıyla insanlar seslenen gönlünden dökülen o güzel sözleri halkıyla bütünleştiren birçok şairimiz, birçok ozanımız vardır.

13 yıl önce Tarsus’ta bu mekanda başlattığımız Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları’nı inşallah Mersinle bütünleştirerek bundan sonraki yıllarda Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bütünleşmesi olarak halkımızla buluşturmak istiyoruz. Tabii ki dilimize sahip çıkacağız, tabii ki şairlerimize, ozanlarımıza sahip çıkacağız, Aşıklık Geleneğinin bundan sonrada devam etmesi için, şairlerimizin, yazarlarımızın Türkçeye gönül vermiş insanlarımızın bu mekanlarda gönüllerinden dökülenleri sergilemesine, onların Türkçe etrafında birleşmesine, bütünleşmesine ve Türkçe olarak milletin özünü korumasına sahip çıkacağız, gayret göstereceğiz” ifadesini kullandı.

İlk olarak Aşık Sefai’nin yer aldığı gecede, yörenin şairlerinde Abidin Güneyli, Ali Ambarcı, Berdan Karagöz, Cabbar Türkyılmaz, Fatih Hicret, Kader Kutlu, Mehmet Ali Elçin, Mehmet Örsel, Mehmet Doğan, Mine Bahçeli, Murat Arıcı, Mustafa İnceoğlu, Mustafa Keşli, Nihat Mustul, Oğuz Oğuz, Sebahaddin Özkan ve Şafak Nur Yalçın, yörenin aşıklarından da Abdullah Gizlice, Adnan Özcandan, Ahmet Erişik, Bayram Sandal, Eyüp Tudil, Gül Ahmet Yiğit, Mustafa Çıplak, Necmettin Eser, Postacı İbrahim ve Yunus Tömen sahne aldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.