Bolu Belediyesi’nden 6 yeni kitap daha

Bolu Belediyesi Bolu Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan 6 adet yeni kitabın tanıtımı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Bolu Belediyesi Bolu Araştırmaları Merkezi’nin çalışmaları devam ediyor. Bolu Belediyesi Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan 6 adet yeni kitabın tanıtımı yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, “Davud-ı Halveti ve Gülşen-i Tevhid’i “kitabının yazarı Yardımcı Doçent Doktor Abdülmecit İslamoğlu, “Gönül Çiçeklerime” adlı şiir kitabının yazarı Hasan Karakaş, “Bolu Erenlerinden Kemal Ümmi” kitabının yazarı Yardımcı Doçent Doktor Hayati Yavuzer’in yerine de Yusuf Nadi Özçelik ve basın mensupları katıldı. Programda Bolu Belediyesi tarafından bastırılan kitapları tek tek tanıtarak konuşmasına başlayan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz “Bolu Belediyesi olarak kültürel faaliyetler anlamında 10 yıla yakın süre içerisinde bu güne kadar Bolu’yla ilgili ve Bolu’ya ait kitap ve CD’ler tertipledik. Bundan sonrada Bolu’ya ait ne varsa bunların tamamını toparlayıp geleceğimize sunmak istiyoruz. Niyetinizin bu yönde olması bazen yeterli olmuyor. Önemli olan bu niyeti neticelendirecek ve bu işi yapacak gönül ehli ve bu işin uzmanı insanlara ihtiyaç duyuyorsunuz. Allah bize onarı da verdi. Onlar sayesinde şu anda 35’inci kültür yayınımızı da bastırmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. 30’uncu eserimiz Bolu Şehir Rehberi. Bu konuda emeği geçen herkesi kutluyorum. Şehir rehberinde bizim çok büyük emeğimiz olmamıştır. Sponsorlarımız bu rehberi Bolu’ya armağan etmişlerdir. Bizde bu eseri Bolu Belediyesi yayını halinde kayıtlarımıza işlemiş durumdayız. Bir diğer yayınımız olan Deprem Hatıraları da Allah bir daha o günleri bizlere göstermesin. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’dan rahmet diliyoruz. Depremi bizzat yaşayanların hatıralarından oluşan bir kitabı da 31’nci kitap olarak derlemiş durumdayız. Bolu erenlerimiz arasındaki yerini alan ve her yıl anmaları yapılan Tekke Işıklar Köyü’nde ki Ümmi Kemal Hazretleriyle ilgili değerli dostumuz tevazusu ve efendiliği ile gönlümüzde önemli bir yer tutan Hayati Yavuzer hocamız doktora tezini son şekliyle Bolu Belediyesi kitaplığına kazandıracak şekilde tanzim etmiş bizde bu eseri basarak 32’ci eser olarak yayın hayatımıza katmış olduk” dedi.

“Davud-ı Halveti aslen Mudurnuludur”

“Davud-ı Halveti ve Gülşen-i Tevhid’i” kitabının yazarı Yardımcı Doçent Doktor Abdülmecit İslamoğlu kitabın tanıtımını bizzat kendisi yaparak, “Davud-ı Halveti aslen Mudurnuludur. 15. Yüzyılın ikinci yarısıyla, 16. Yüzyılın başlarında yaşamış bir gönül eridir, hak aşığıdır. Gülşen-i Tevhid’i eseri beyitlerden oluşan hacimli bir eserdir. İçeriği ise özetle erdemli ve fazilet sahibi olmaktan bahseder” diyerek sözlerini yine Davud-ı Halveti’nin beyitleriyle tamamladı.

“Bolu Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum”

Bir diğer kitap olan “Gönül Çiçeklerime” adlı şiir kitabı hakkında da kitabın yazarı Hasan Karakaş ise, “Belediye Başkanımız beni ziyarete geldiler ve dediler ki; Bolu’ya ait günlükleriniz varmış bunları müsaadeniz olursa yayınlamak istiyoruz. Bende kendilerine benim şiirlerimin içinde Bolu’da ki depremler ve yaşanmış olaylar var. Onları kaleme aldım. Bunların hepsini şiirlerimin içerisinde bulabilirsiniz dedim. Yayınlamak istediklerini söyleyince de bu eser meydana çıktı. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Benim Bolu’yla ilgili duygu ve düşüncelerimi sizlerle de paylaşmış olmama vesile oldular” diye konuştu. Basılan altı adet yeni kitabın tanıtımı yapıldıktan sonra çok yakın bir zamanda yayınlanacak olan 9 yeni kitapla ilgilide bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Bolu Araştırmaları Merkezi’mizde çok değerli bilim adamlarımız var. Belediyemizde ise bu işe emek vermiş Başkan Yardımcımız Emine Davarcıoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Güler Mert ve Müdür Yardımcımız İsmail Şentürk ile birlikte önümüzdeki dönem yine Bolu ile ilgili ne varsa takip edeceğiz ve bunların tamamını kayıt altına alacağız” diye konuştu. Tanıtım toplantısının ardından ise programa katılan basın mensuplarına bastırılan yeni kitaplardan her birinden birer adet hediye edildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.