ETİMESGUT’A 400 ÇADIRLI KURBAN PAZARI KURULDU

Kurbanlıklar pazara indi, sıkı pazarlıklar başladı. Etimesgut Belediyesi’nin Yeşilova Mahallesi’ne kurduğu 400 çadırlık kurban pazarı, Ankara’daki en hareketli pazarların başında geliyor.

Yeşilova Mahallesi’ndeki pazarda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar oluşturuldu.

Kurbanlıklar pazara indi, sıkı pazarlıklar başladı. Etimesgut Belediyesi’nin Yeşilova Mahallesi’ne kurduğu 400 çadırlık kurban pazarı, Ankara’daki en hareketli pazarların başında geliyor. Pazarda satışa çıkarılan 900 kilogram ağırlığındaki Servet isimli boğa, 10 bin TL pazarlıklı fiyatı ile alıcı bekliyor. Etimesgut Belediyesi, 4 Ekim’de başlayacak kurban bayramına yönelik hazırlıklarını tamamladı. Ayaş Yolu ile İstasyon Caddesi arasındaki Yeşilova Mahallesi’nde 400 çadırlık kurbanlık pazarı kuruldu. Elektrik, su, güvenlik, veterinerlik gibi hizmetleri hazırlanan kurban pazarında, vatandaşlar da Anadolu’nun bir çok yöresinden getirilen kurbanlıklarını satışa çıkardılar. Kurban Pazarına Ayaş Yolu’ndan ve Prof. Dr Necmettin Erbakan Bulvarı’ndan giriş yapılabiliyor.

ÖNLEMLER ALINDI
Etimesgut Belediyesi, kurban satıcılarının ve vatandaşların ihtiyaç duyacağı tüm hizmetleri pazarda sunmaya başladı. Kurban pazarının yolları düzenlenirken, mescit ve WC gibi temel ihtiyaçlar için alanlar oluşturuldu. Kurbanlıklara tankerlerle su ve gübre dağıtımı yapılıyor.

BELEDİYE GÖREV BAŞINDA
Etimesgut Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kurbanlıkların kurban vasıflarını taşıyıp taşımadıklarını kontrol ediyor. Sağlık Raporu, Menşe-i Kağıdı olmayan kurbanlıklarla hamile kurbanlıkların satışına izin verilmiyor. Hayvan hırsızlıklarına karşı da zabıta-i önlem alan Etimesgut Belediyesi, kurban pazarında huzur ve güvenliği sağlıyor. Temizlik ekipleri de düzenli olarak kurban alanlarını dezenfekte ediyor.

ETİMESGUT’UN ‘SERVET’İ
Kurbanlıkların pazara inmesiyle alıcılar ve satıcılar arasında sıkı pazarlıklar da başladı. Alıcılar, bütçelerine göre en uygun fiyata kurbanlık almanın hesabını yaparken satıcılar da uzun süre besledikleri hayvanlarının en yüksek fiyata alıcı bulmasını bekliyor. Pazarın en büyük kurbanlığı olarak, sahibinin ‘Servet’ adını verdiği boğa dikkat çekiyor. 900 kilogram gelen boğa, 10 bin TL’ye alıcısını bekliyor. Kurban fiyatları, büyükbaşlarda 2500 TL ile 12 bin TL arasında değişiyor. Küçükbaş kurbanlıklar ise ortalama 500 TL’den satılıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.