Akıllı Şehirler Zirvesi Sona Erdi

Marmara Belediyeler Birliği’nin desteğiyle düzenlenen “Akıllı Şehirler 2013 Zirvesi” yoğun katılımla gerçekleştirilirken Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Dr. Hasan Akgün, “Birlik olarak, teknolojiyi kamu kurumlarına anlatan etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Bilişim Derneği tarafından Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen Akıllı Şehirler 2013 zirvesinde; T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Kurumu, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile 17 farklı oturumda 50’den fazla konuşmacı yer aldı. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde Bilişim Derneği’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen “Akıllı Şehirler VII. İstanbul Bilişim Kongresi”ne davet edilen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçelerini akıllı kentler arasına sokacak projelerini anlattı.

Bilim ve teknolojide gerçekleşen hızlı değişimin sonucu olarak ortaya çıkan ‘Akıllı Şehirler’ kavramını Türkiye ve Dünya’dan örnekleriyle anlatan Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bilişim teknolojilerini tüm alanlarda kullanarak şehirlerde ortaya çıkan sorunları çözmek ve daha yaşanılır kentler oluşturmak için teknolojik yatırımlara devam edeceğiz” dedi.

Programa katılan Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ise Akıllı Şehirler 2013 Zirvesi için Türkiye Bilişim Derneği’ne teşekkür etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.