Büyükşehir Belediyesi’nden 800 öğrenciye ücretsiz eğitim

ada3Adana Büyükşehir Belediyesi Sarıçam Gençlik Merkezi’nde 800 öğrenciye ücretsiz eğitim veriliyor.

Geride kalan eğitim döneminde faaliyete başlayan ancak tam kapasite çalışmaya 2014-2015 Eğitim Sezonu’nda başlayan Adana Büyükşehir Belediyesi Sarıçam Eğitim Merkezi’nde 800 öğrenciye TEOG (Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş), YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı), İngilizce ve bilgisayar dersleri ücretsiz olarak veriliyor. Açılışı gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkezin Adana 1’incileri çıkaracağından umutlu olduğunu söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sarıcam Gençlik Merkezi’nde 2014-2015 Eğitim Sezonu’na 800 öğrenci, 25 öğretmen ve 5 personelle başlandı. Açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yusuf Delikoca, bürokratlar ve Sarıçam halkı katıldı.

TOPLAMDA 2 BİN 500 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM

İnsanı, eğitimin vasıflandırdığını, insanın değerini ve niteliğini artıran yegane kaynağın eğitim olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün, milletimize gösterdiği yükselme hedefine ancak eğitimdeki başarıyla ulaşabiliriz. Sarıçam Gençlik Merkezi’nde 6. sınıftan 12. sınıfa kadar 800 öğrencinin TEOG, YGS, İngilizce ve bilgisayar dersleri ücretsiz verilecek. Bunun sonucunda önemli başarılar elde edileceğine inanıyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Şakirpaşa’da 1400, SODES kapsamında da 300 olmak üzere, toplamda 2 bin 500 öğrenciye eğitim veriliyor” dedi.

ADANA BİRİNCİLERİ ÇIKACAK

Merkezde eğitim alacak öğrencilerin Sarıçam ve Adana’daki sınav başarı oranını yükselteceğini kaydeden Başkan Sözlü, “Bu işi düzenleyen Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Ali Arslan, daha önce Ceyhan’dan Adana 1’incisi çıkardı. Aynı başarıyı Sarıçam’da da göstermesi kesinlikle hayal değil. Çok çalışma ve emekle bu sonuca ulaşılabilir” diye konuştu.

SARIÇAM MODERN BİR İLCE OLACAK

Sarıçam’ın bu zamana kadar gördüğü köy muamelesini, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’la birlikte çalışarak ortadan kaldıracaklarını ifade eden Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Adana’da ilk modern toplu konut Sarıçam’da inşa edilecek. Bilal Uludağ Sarıçam’ın bütün sorunlarına hakim. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili kurum ve kuruluşlarıyla beraber Sarıçam’ın, bütün ihtiyaçlarının ilçe sınırları içinde karşılandığı bir yer haline gelmesi için çalışacağız.”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da, Sarıçam Gençlik Merkezi’ni ilçeye kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Ali Arslan, Sarıçam Gençlik Merkezi’nden Adana birincileri çıkaracaklarını ifade etti.

Sarıçam Gençlik Merkezi’nde öğrencilere ücretsiz kaynak kitapları da dağıtılıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.