TOROSLAR’DA, RAUF DENKTAŞ AÇIK HAVA MÜZESİ OLUŞTURULUYOR

Türk Milleti’nin milli ve manevi değerlerine büyük önem veren Toroslar Belediyesi, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın adını yaşattığı parkı; ‘Rauf Raif Denktaş Açık Hava Müzesi’ne’ dönüştürüyor.

Toroslar Belediyesi’nce Mustafa Kemal Mahallesi’nde 12 bin metrekare alan üzerine inşa edilen parkın açık hava müzesi haline getirilmesi için Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Genel Komutanlıkları ile görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmelerin sonucunda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından hibe edilen; Ulaştırma Gemisi, can yeleği, can simidi, filika, dürbün, bot, dümen, pervane, motor, pusula gibi askeri malzemeler, milli marşlar eşliğinde Toroslar Belediyesi’ne teslim edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, tarihi ve milli değerlere önem veren bir belediye olduklarını vurgulayarak, yapılan her hizmette Türk Milleti’ni millet yapan değerleri yansıttıklarını ve bunları gelecek nesillere aktarabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Bu vatan uğruna canlarını feda etmiş Kuvva-i Milliyeciler ile şehit ve gazilerin isimlerini İlçe sınırları içerisinde inşa ettikleri parklara vererek onların adlarını ölümsüzleştirdiklerini kaydeden Başkan Tuna, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın da Kıbrıs Türkünün özgürlüğüne kavuşması için büyük uğraş vermiş bir lider olduğunu kaydetti.

Kent estetiğine büyük önem verdiklerini ve Toroslar’ı çekim merkezi haline getirdiklerini kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Toroslar Belediyesi olarak 11 yıllık görev süremiz içerisinde bu toprakları vatanlaştıran atalarımızın, vatan sathını korumak anlamında göğüslerini siper edip genç yaşta kara toprağın bağrına verdiğimiz şehitlerimizin adına birçok eser yaptık. Mustafa Kemal Mahallesi’nde 12 bin m2 alanda inşa ettiğimiz parkımızda da KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş’ın adını yaşatıyoruz. Parkımızı, çocuklarımızın ve gençlerimizin gezmelerini istiyoruz. Bu çalışmalarımızla amacımız, Toroslarımızı çekim merkezi yapmaktır. Rauf Raif Denktaş Parkı, Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan bütün tesisatların barındığı bir açık hava müzesi olacak. Merhum Rauf Raif Denktaş ve şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in heykelinin de yer aldığı parkımız diğer kuvvet komutanlıklarından talep ettiğimiz malzemelerinde gelmesi ile birlikte Kıbrıs Barış Harekatı’nı anlatan açık hava müzesi özelliğini taşıyan bir eser olacak. Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile yazışmalar yaparak bu malzemeleri temin ediyoruz. Buranın düzenlenmesinde Merkez ve Garnizon Komutanlığımız bize çok önemli destekler sağlıyorlar, kendilerine teşekkür ediyoruz. Yeşil anlamında ve tarihimizden bir kesit sunabilme anlamında çok özellikle bir proje olacak. 2015 yılının Haziran ayında tamamlamayı planladığımız bu projemizin kentimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Merhum Rauf Raif Denktaş ve şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in heykelinin de yer aldığı parkın içerisinde oluşturulan açık hava müzesine; Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F4 Phantom Uçağı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Tanksavar Topu ve Obüs Topları gibi Kıbrıs Barış Harekatında kullanılan malzemeler önümüzdeki günlerde gelecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.