BAŞKAN YÜCEL, “DUALARIMIZ ERMENEK’TEKİ MADEN OCAĞINDA MAHSUR KALAN İNSANLARIMIZA”…

Alanya Belediyesi Encümen toplantısı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında, üyeler Tunahan Kasapoğlu, Adem Er, Abdullah Öztürk ve birim amirlerinin katılımıyla bugün gerçekleştirildi.

Toplantının ardından basına açıklama yapan Belediye Başkanı Yücel, Ermenek’te yaşanan maden kazası nedeniyle ilçede Cumhuriyet Bayramı’nın buruk bir sevinç içinde kutlandığını söyledi. Başkan Yücel, “Ermenek’teki kazadan dolayı mahsur kalan insanlarımızla ilgili Cenab-ı Allah’tan mutlu bir haber almayı diliyorum. Dualarımız onlarla… Bir an önce kurtulup ailelerine kavuşmalarını bekliyoruz. Bu hüzünlü olaydan dolayı buruk bir Cumhuriyet Bayramı kutladık. Daha mutlu, daha coşkulu bir bayram kutlayabilirdik ancak bu üzücü olay buruk geçmesine sebep oldu” dedi.

Encümen toplantısında Plan ve Proje Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik, Zabıta Müdürlüğü ve diğer birimlerden gelen halkı ilgilendiren konuların değerlendirildiğini kaydeden Belediye Başkanı Yücel, kararların bölge halkına hayırlı olmasını diledi.

“SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ KENDİ YAPILANMALARI VAR”

Son zamanlarda kamuoyunda Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ile ilgili yaşanan tartışmalara basın mensuplarının sorusu üzerine açıklık getiren Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “ALTAV, ALTİD ve ALKOD gibi sivil toplum kuruluşlarının kendi yapılanmaları ve kendilerine has organizasyonları var. Bu kurumlar bağımsız olmalı. Bu yüzden de bu kurumların kendi meslek grupları tarafından idare edilmeleri ve yönetilmeleri gerektiğine inanıyorum.” dedi.

SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ DESTEKLEMELİYİZ

“Bütçenin yetersiz olduğunu ben de kabul ediyorum.” diyen Başkan Yücel, “ Sorun 300 milyar, 1 trilyon meselesi değil. Bu kurumların çalışmalarının meyvelerini ancak 5, 10 yılda ve sonraki yıllarda yiyebiliriz. ALTAV’ın başındaki kişiler bu işi bilen ve varlıklı kişilerdir. Bu işler parayla olacak işler değildir. Acentalarla, bakanlık düzeyindeki kişilerle ve oradaki sivil toplum örgütleri ile görüş-alış verişi ile ilerleme sağlanabilir. Bunlar bir iki yılda olacak şeyler değildir. Ancak bu kurumların altını biz doldurmalıyız ve desteklemeliyiz. Sayın Kaymakamımız da destek veriyor. Basının da, bizim de sivil toplum örgütlerini desteklemek görevidir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.