SANATSAL KURSLARIN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR

BELMEK İLE HANIMLARA MESLEK EDİNDİREN, HOBİ KAZANDIRAN, BELTEK İLE İŞSİZLERE İŞ UMUDU OLAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, RESİMDEN MÜZİĞE, HALKOYUNLARINDAN DRAMAYA PEK ÇOK KURSUN YANI SIRA GELENEKSEL SÜSLEME SANATLARININ MERAKLILARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, müzikten tiyatroya, halk oyunlarından unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlara kadar pek çok dalda verdiği kurslarla örnek olurken, yeni dönem için de kapılarını Başkentlilere açıyor.

Sanatsal Kursların Adresi Büyükşehir

Türk kültürüne ve sanatına gönül veren Ankaralıları buluşturan kurslar bu dönem de bir bir başlarken, Türk Süsleme Sanatlarını yaşatmak, yeni nesillere öğretmek için kurulan Zerefşan Nakışhanesi yeni öğrencilerine geleneksel sanatın tüm inceliklerini öğretmeye hazırlanıyor.

Yıllardır sanata ve sanatçıya kapılarını açık tutan Büyükşehir Belediyesi’nin diğer kurs alanları ise Drama, Tiyatro, Halk Oyunları, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dallarında oluyor.

-UNUTULMAYA YÜZ TUTAN SANATLAR

BELMEK ile hanımlara meslek edindiren, hobi kazandıran, BELTEK ile işsizlere iş umudu olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, resimden müziğe, halkoyunlarından dramaya pek çok kursun yanı sıra geleneksel süsleme sanatlarının meraklılarına ev sahipliği yapıyor.

Tezhip sanatında “Altın Saçıcı” anlamına gelen, alanında “bilgi” saçan Zerefşan Nakışhanesi eğitimlerini Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde yürütüyor.

Bugüne kadar binlerce kursiyerin eğitim gördüğü nakışhanede, minyatür, Türkkari (resim), kaligrafi ve kaatı (ince kağıt oymacılığı) sanatı branşlarında profesyonel öğretmenler tarafından kurs veriliyor.

-YARIŞMALARIN VAZGEÇİLMEZ BİRİNCİSİ FOMGET

Ankara’yı ulusal ve uluslar arası alanda başarıyla temsil eden Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü halk dansları topluluğu FOMGET Halk Oyunları kursları da bu yıl büyük ilgi görüyor.

Anadolu’nun en güzel ritimleri ve figürleriyle her yıl daha da profesyonelleşerek, her platformda ve yarışmalarda sergiledikleri danslarla birinci olan FOMGET Halk Oyunları kurslarına katılanlar, Şafaktepe Kültür Merkezi’nde minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde eğitim almayı sürdürüyor.

-20. YILINDA BAŞKENT TİYATROLARI

Bu yıl 20. yılını kutlayan “Başkent Tiyatroları” bünyesinde barındırdığı Hacivat – Karagöz’ü, Gölge Oyunu ve Kukla Tiyatrosu’yla geleneksel seyirlik oyunlarının yanı sıra tiyatroda sergilenen birbirinden güzel eserle de Başkentli sanatseverlerin gönlünde önemli yer ediniyor.

Profesyonel oyuncular tarafından sahnelenen oyunların yanı sıra her yıl açılan kurslarla tiyatro sanatına gönül veren yeteneklere de yıllardır ev sahipliği yapan Başkent Tiyatroları, bu yıl da açtığı tiyatro kursunda genç yeteneklerin kendilerini geliştirmelerine imkan tanıyor.

17 yaş ve üstü Ankaralıların eğitim aldığı Tiyatro kursunda profesyonel hocalar tarafından; Tiyatro Kuramı – Doğaçlama Mimik-Jest-Sahne Bilgisi, Beden dili – Ses – Diksiyon başlıkları altında eğitim veriliyor.

Sahne sanatlarından bir diğer kurs ise Drama Akademisi’nde gerçekleştiriliyor. 7-15 yaş arası çocukların eğitim aldığı Drama Akademisi’nde kursiyerlere; özgüven duygusunu geliştirmek, yaşadığı toplum içerisinde bireylerle empati kurmak, yaratıcılık ve sorumluluk duygusu kazandırmak hedefleniyor.

-MÜZİK SEVDALILARI DA BULUŞUYOR

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde sürdürülen sanatsal faaliyetlerin bir diğeri de Türkiye’nin ünlü sanatçı ve müzik adamlarını içinde barındıran Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası. Her yıl farklı başlıklar altında onlarca konser veren Kent Orkestrası’nın yanı sıra Türk Halk Müziği ve Sanat Müziği Koroları da Başkentlilerin ilgiyle takip ettiği bir diğer müzikal etkinlik. Her yıl düzenlenen THM ve TSM kurslarına ise sesine güvenen Başkentliler katılıyor. Bu yıl da korolar için düzenlenen kurslar Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyor.

Etkinliklerden FOMGET kursları, haftanın 5 günü Şafaktepe Kültür Merkezi’nde, Tiyatro ve Drama kursu haftanın 3 günü, Halk Müziği ve Sanat Müziği kursları ise haftanın 1 günü Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde yapılıyor.

Yeteneklerini geliştirmek isteyen, sanatsal ve kültürel faaliyetlere ilgi duyan Başkentliler, Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kurslardan her zaman olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak yararlanıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.