Oyuna gelmeyin!

iz2İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk’un Zeytinköy Mahallesi’nde Alevi mezarlarına yapılan saldırıyı kınadı. Zeytinköy Mezarlığı’na giden Başkan Kocaoğlu, toplumun içine nifak tohumu ekmek için kurulan komplonun içerisine Büyükşehir Belediyesi’nin de çekilmek istendiğini belirterek, “Sizlerden soğukkanlı olmanızı ve bu oyuna gelmemenizi istiyorum. Kırılan mezar taşlarını onaracağız. En kısa zamanda eski haline getireceğiz” dedi.

İzmir’in Selçuk İlçesi Zeytinköy Mahallesi mezarlığında 13 Ağustos Çarşamba günü Alevi vatandaşlarımıza ait mezarlara yapılan saldırı bölgedeki Alevi dernekleri ve sivil toplum örgütleri tarafından protesto edildi. Zeytinköy Mahallesi meydanında toplanan çok sayıda kişi kortej oluşturarak Zeytinköy Mezarlığı’na yürüdü. Korteje İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Mezarlıkta tahrip edilen mezarları inceleyen Başkan Kocaoğlu, yapılan saldırıyı kınadı. Saldırının sadece Alevi kabristanlarına değil tüm Türkiye’ye ve insanlığa yapıldığını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bunu yapan insanlar ne amaçla yaptılar bilmiyoruz. Ama mezar taşlarından toplumun yaralarını kaşımaktan, ötekileştirmekten ve toplum içinde nifak çıkartmaktan başka hiçbir işe yaramayacağı bir gerçek. Büyükşehir Belediyesi’nin mezarlıkta yaptığı temizlikten sonra çekilen fotoğraflar var. ‘Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı temizlik sırasında veya sonrasında tahrip edildi’ diye senaryolar yazıldı. Bu senaryoların sadece kabristanları tahrip ederek toplum içine nifak tohumu ekmek değil, Büyükşehir Belediyesi’ni de bunun içerisine katmak gibi bir komplonun ürünü olduğunu görüyoruz. Buraya hem destek vermek hem de aydınlatmak üzere geldik. Kabristanların bakımı gibi bütün hizmetler hangi inançtan olursa olsun Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir. Kırılan mezar taşlarını onaracağız. En kısa zamanda eski haline getireceğiz. Bunu yaparak bir lütufta bulunmuyoruz. Görevimizi yapıyoruz. Soğukkanlı olmanızı ve bu tür oyunlara gelmemenizi istiyorum. Yapılan saldırıyı kınıyoruz” diye konuştu.

Barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir zamanda birilerinin kabuk tutmuş yaraları yeniden kanatmaya çalıştığını belirten Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çelik ise, “Toplumsal değerlere zarar vermek insanlık onuruna yakışmayacağı gibi, bu saldırının da bir açıklaması olamaz. Ebedi istirahata gönderilenlerin hatıralarına yapılan bu saldırı hazımsız ve küçük beyinlerin, karanlık ve çağdışı zihniyetin ürünüdür. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenler veya bu olaya çanak tutanlar şunu bilmelidir ki Zeytinköy halkı oynanmak istenen bu oyunu hep birlikte lanetlemektedir” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.