KAZAKİSTAN’DAN GÜL, GÖKÇEK VE BAKANLARA “ONUR MADALYASI”

-KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ’NİN BAĞIMSIZLIĞININ 23. YILI NEDENİYLE RESEPSİYON VERİLDİ

-RESEPSİYONDA, 11. CUMHURBAŞKANI GÜL VE GÖKÇEK’İN YANI SIRA ENERJİ BAKANI YILDIZ, MİLLİ EĞİTİM BAKANI AVCI , EKONOMİ BAKANI ZEYBEKÇİ VE KARA KUVVETLERİ KOMUTANI ORGENERAL AKAR’A ONUR MADALYASI VERİLDİ

-GÜL, “BAŞKAN GÖKÇEK’İN GENÇLİK PARKI ÖNÜNE YAPTIRDIĞI KAZAKİSTAN CUMHURBAŞKANI NAZARBEYEV’İN BÜSTÜ BİR DOSTLUK NİŞANESİ”

Kazakistan Cumhuriyeti tarafından, Türkiye ile Kazakistan arasındaki dostluğun pekişmesine ve ilişkilerin gelişmesine sağladıkları katkı nedeniyle 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar’a, “Onur Madalyası” verildi.

Kazakistan Büyükelçiliği’nce “Kazakistan’ın Milli Günü” nedeniyle Cermodern’de bir resepsiyon gerçekleştirildi. Resepsiyona Gül ve Gökçek’in yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Kazakistan Büyükelçisi Canseyit Tuymebayev tarafından, Kazakistan Cumhuriyeti’nin Onur madalyası takdim edilen Başkan Gökçek, dost ve kardeş ülke Kazakistan’ın Bağımsızlığının 23. Yılını kutladığını belirterek, “Bu önemli madalyayı almaktan onur duydum” dedi.

ABDULLAH GÜL: “NAZARBEYEV’İN BÜSTÜ DOSTLUK NİŞANESİ”

Onur Madalyası verilen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Kazakistan’ın bağımsızlığının 23. yılı vesilesiyle düzenlenen resepsiyona katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Kazak halkını ve tüm Türk dünyasını tebrik ettiğini kaydeden Gül, “Sadece Kazakistan değil, Orta Asya’daki bütün Türk cumhuriyetleriyle kendimizi tek bir milletin farklı devletleri olarak görür ve diğer Türk cumhuriyetlerinin de hep bağımsızlıklarını aynı büyük bir coşkuyla, büyük bir gururla yad ederiz” dedi.

Türkiye- Kazakistan dostluğunun gelişmesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarından da bahseden Gül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Gençlik Parkı önüne yaptırdığı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbeyev’in büstünü dostluk nişanesi olarak nitelendirdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.