Büyükşehir, şampiyon güreşçi İsmet Atlı’nın mezarını yaptıracak

ismet-atliAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi merhum İsmet Atlı’nın mezarının yapılması için ilgili yerlere talimat verdi.

Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Asbaşkanı Şehmus Uçar, şampiyon güreşçi İsmet Atlı’nın mezarını ziyaret ederek fatiha okuyup dua etti. Uçar ile beraberinde Osmanoğlu Mermer işletmesinin sahibi Abbas Tuncer, Kozan’daki İsmet Atlı’nın kabrine gelerek keşif yapıp ölçü aldı. Uçar, İsmet Atlı’nın dünyaya malolmuş bir sporcu, bir şampiyon olduğunu ifade ederek, “İsmet Atlı Türkiye’nin dolayısıyla Adana’nın gururudur. Bir mezar taşının bile olmaması bizleri derinden yaralamıştır. Güreşi çok seven ve İsmet Atlı’yı yakından tanıyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü, şampiyona yakışır bir mezar yapılması talimatını verdi. Kozan’a gelerek hem duamızı ettik, hem de İsmet Atlı’nın kardeşi Hüseyin Atlı ile görüştük. Mezarı kendisine yakışır şekilde en kısa zamanda yapılacaktır.” dedi.

İsmet Atlı’nın olimpiyatlarda dünyada hiçbir sporcunun yenemediği İranlı Tahti’yi mağlup ederek büyük bir başarıya imza attığını belirten Şehmus Uçar, “Atlı’nın mezarını yaptırmakla kalmayacak, adına güreş turnuvası düzenleyeceğiz. Onun için ne yapsak azdır. Değerlerimize sahip çıkacağız.” diye konuştu. CİHAN

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.