BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ANAMUR’A 5 BİN MEVSİMLİK ÇİÇEK VE 500 AĞAÇ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur Belediyesi’ne ilçeye dikilmesi için 5 bin adet mevsimlik çiçek ve 500 adet ağaç gönderdi.

Geçtiğimiz haftalarda Anamur’a iki kez 200’er adet çöp konteynırı gönderen Büyükşehir Belediyesi, belediyeye desteğini sürdürüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı Bitki Fidanlığı birimi tarafından gönderilen 1 kamyon dolusu bitki Anamur Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından teslim alınarak Anamur içerisinde ihtiyaç bulunan yeşil alanlarda dikilmeye başlandı.

Anamur Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Anamur Belediyesi’ne ait serada Park ve bahçelerde kullanılmak üzere yaz aylarında kullanılacak olan mevsimlik çiçek üretimini de sürdürüyor.
Anamur Belediyesi çiçek ve dikiminin yanında spor, dinlenme ve gezinti alanlarında da çalışmalarına başladı. Bir petrol ofisi işbirliğiyle yaptırılan, Rauf Denktaş Parkı’nda eskiyen ve kırılan bölümlerde iyileştirme çalışması yapılıyor. 40 dönüm arazi üzerine konumlanan parkta kırılan şirin figürleri yerine yenileri yerleştirildi. Bu parkın dışında İskele Meydanı’nda da yeni bir park oluşturuyor. Pamuk prenses ve yedi cücelerin yer alacağı park önümüzdeki günlerde hizmete girecek.

Anamur Belediyesi ayrıca yaz sezonu öncesi yaylalarda da çalışmalarına başladı. Kaş, Abanoz, Akpınar ve çevresi yaylalarını kapsayacak şekilde çalışma başlatan Anamur Belediyesi, yaklaşık 1 haftadır aralıksız çalışmalara devam ediyor. Anamur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü iş makineleri ve personeliyle yaylalarda yol bakımları gerçekleştirirken, kış döneminde bozulan yerler de tamir ediliyor. Sinekle mücadele çalışmaları kapsamında yaylalarda ilaçlama çalışmalarına da başlandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.