LİTVANYA BÜYÜKELÇİSİ’NİN YÜCEL SEVGİSİ

Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Mr.Kestutis Kudzmanas, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret etti.

Alanya Sanayi ve Ticaret Odasının(ALTSO) davetlisi olarak Alanya’ya gelen Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Mr.Kestutis Kudzmanas, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i ziyaret etti.

Ziyareti hakkında bilgi veren Büyükelçi Kudzmanas, Alanya’nın Litvanya’da en çok tanınan şehir olduğunu,turizm ve öğrenci değişimleri konularındaki işbirliğini ticaret alanında da sürdürmek istediklerini kaydetti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yücel, Büyükelçi Kudzmanas’ı Alanya’da görmekten her zaman mutlu olacağını söyledi. Litvanya ile pek çok alanda özellikle kültürel ve eğitim alanlarında işbirliği içerisinde olduklarını belirten Başkan Yücel, “İlk defa geçtiğimiz yıl Litvanya’ya Devlet Okullarında okuyan öğrencilerimiz gitti. Biz bu işbirliğinin sürdürülmesi ve korunması konusunda kararlıyız. İnşallah ticaret konusunda da Alanya Ticaret Odası öncülüğünde ortak çalışmalarımız olacaktır. Alanya’ya ilgisinden dolayı sayın Büyükelçiye teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Ziyaretin ardından Büyükelçi Kudzmanas’ Başkan Yücel’e kehribar taşından yapılmış bir çift kol düğmesi hediye etti.

ŞAŞMAZ’A BÜYÜKELÇİDEN PLAKET

Ziyaret esnasında Büyükelçi Mr.Kestutis Kudzmanas, Litvanya ile Türkiye ilişkilerinin gelişmesinde ve Litvanya Cumhurbaşkanı’nın Aralık ayında gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinde programının hazırlanmasında yardımcı olduğu için Letonya Fahri Konsolosu ve Belediye personeli Nurkan Şazmaz’a teşekkür plaketi takdim etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.