Etimesgut Belediyesi’nin Aile Akademisi ücretsiz hizmet veriyor

AİLEYE AKADEMİK DESTEK
3 YILDA 10 BİN KİŞİ AİLE AKADEMİSİNE BAŞVURARAK DESTEK İSTEDİ; 2 BİN 700 ÇİFTİN YUVASI YIKILMAKTAN KURTULDU.

Etimesgut Belediyesi’nin 3 yıl önce kurduğu Aile Akademisi, 3 yılda 10 bin kişiye ücretsiz danışmanlık hizmeti sundu. Sorunları nedeniyle boşanma aşamasına gelen 2700 çiftin yuvası, akademiden aldığı destekle yıkılmaktan kurtuldu. Ankara’daki hastaneler, birçok hastasını destek alması için akademiye yönlendiriyor.

Etimesgut Belediyesi Aile Akademisi, ilçedeki aile bireylerine ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. Akademide görev yapan aile danışmanları, çocuk gelişim uzmanları ve aile avukatları, sağlam aile yapısı ve aile içindeki her bireyin huzurlu ve mutlu olması için çalışmalarını yürütüyor. Akademinin sunduğu hizmetten yararlananların sayısı 10 bine ulaştı. Akademi, 2700 aileyle bire bir görüşme yaparak sorunlarının çözümüne katkı sağladı.

AİLE TERAPİSİ
Akademiye daha çok aile içinde sorunları olan çiftler başvurdu. Çiftlere aile danışmanları ve psikologlar tarafından destek verildi. Sorunun durumuna göre anne, baba, çocuk ayrı ayrı ya da hep birlikte seanslarda yer aldı. ‘Aile terapisi, çift ve evlilik terapisi, çift ilişkisini güçlendirme-sağlıklı iletişim, ailede boşanma süreci, çocuk ve ergen danışmanlığı, bireysel danışmanlık’ alanlarında ailelere destek verildi. Akademi, ‘Huzur Adası’ eğitimleriyle anne-baba gelişimi, anne-baba etkili iletişim, gelişen çocuk, değişen dünya ve aile hukuku branşlarında aileleri bilinçlendiriyor.

ÇOCUKLARA DESTEK
Akademi bünyesinde çocuklara yönelik hizmet de veriliyor. Çocuk gelişim uzmanları, ‘duygusal davranış problemleri, çocuk gelişimi takibi, ders çalışma alışkanlıklarının düzenlenmesi’ gibi konularda danışmanlık yapıyor.

HASTANELERDEN GELİYORLAR
etiSEM Aile Akademisi’ne kamu ve özel hastanelerden psikolojik destek gerektiren hastalar da yönlendiriliyor. Madde bağımlıları, aile içi şiddet nedeniyle psikolojisi bozulan kadınlar, okulda ve sosyal hayatta sorun yaşayan gençler, kardeşini kıskanan çocuklar ve daha farklı yüzlerce konularda sorunları olan vatandaşlar akademiden destek alıyorlar.

AİLE YAPIMIZ GÜÇLENMELİ
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, boşanmaların arttığı ve aile yapısının içinin boşaltıldığı bir süreçten geçildiğini belirterek, “Türk milletinin aile yapısı çökerse toplum çöker. Aile yapımızı korumamız ve daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bu amaçla yerel yönetim olarak 3 yıl önce bir ilki yaptık, Aile Akademisini kurduk. İyi ki de kurmuşuz. Birçok ailemiz bu akademiden yararlandı. Birçoğu boşanmaktan vazgeçti. Çocuklarımız psikolojik destek aldı. Artık hastanelerden de akademimize yönlendirmeler yapılıyor. İnşaalah Aile Akademimizi daha da güçlendireceğiz. Çünkü daha güçlü aile yapılarına ihtiyacımız var” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.