TÜRK DÜNYASI’NIN FESTİVALİ 28 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK

Başkan Demirel, bu yıl yine Türk dünyasına yakışır bir festival yapacaklarını söyledi

TÜRK DÜNYASI’NIN FESTİVALİ 28 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK

Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği, Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin 12.’si, 28 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında yapılacak. 10 gün sürecek festivale, Anadolu illeri ile Türk devlet ve toplulukları katılacak. Türk kültür ve sanatının sergileneceği festivalde her akşam ünlü bir sanatçı konser verecek.

Etimesgut Belediyesi’nin bu yıl 12.’sini düzenleyeceği Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin hazırlıkları başladı. Festivale katılacak Türk devletleri ve toplulukları ile hemşehri dernekleri, etkinliklerini düzenleyecekleri tarih ve Türk Beyleri Kent Meydanı’ndaki stant yerlerini kura ile belirlediler.

HAZIRLIKLARI TAMAMLAYIN
Festivalin hazırlık toplantısı, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in başkanlığında yapıldı. Toplantıya katılımcı dernek ve vakıf başkanları ile devlet ve topluluk temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Demirel, katılımcı temsilcilerine; ‘Bu festivalimizde 10 gün boyunca 1 milyonu aşkın insanımızı ağırlıyoruz. Festivalimizin amacına ve özüne uygun olarak hazırlıklarınızı kısa sürede tamamlayın. Stantlarınızdaki yöresel ürünlerinizi daha da zenginleştirin. Gecelerinizde ilinize ait kültürel ve sanatsal ögelerin tamamını yansıtın” tavsiyesinde bulundu.

HEYECANLA BEKLİYORUZ
Festivalin 28 Ağustos Cuma günü başlayıp 6 Eylül Pazar gecesine kadar 10 gün boyunca devam edeceğini açıklayan Demirel, “10 gün boyunca kültürümüze, sanatımıza ait ne varsa burada olacak. Bu festival bizim şölenimiz, toyumuzdur. Hemşehrilerimiz de bizim gibi heyecanla festivali bekliyor. Biz de Etimesgut’a, Ankara’ya, Türk dünyasına yakışır güzel bir festival hazırlıyoruz” dedi.

HER AKŞAM KONSER
Bu yıl festivale 18 hemşehri derneği ile 10 Türk devlet ve topluluğu katılacak. Katılımcılar, Türk Beyleri Kent Meydanı’nda kendileri için ayrılan stantlarda 10 gün boyunca kültürel ve sanatsal ögelerini sergileyecekler. Gecelerinde de sahneye çıkarak yüzbinlerin önünde yine kültürlerini sergileme fırsatı bulacaklar. Her akşam 2 hemşehri derneği ile 1 Türk Cumhuriyet’i gece düzenleyecek. Gecenin finalinde ise Türkiye’nin yetiştirdiği ünlü bir sanatçı konser verecek.

FESTİVAL PROGRAMI

1.GÜN 28 AĞUSTOS CUMA
1- SAMSUN İLİ VE ÇEVRESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
2- ETİMESGUTLU ÇANKIRILILAR SOSYAL YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA YAREN VE KÜLTÜR DERNEĞİ
3- TÜRKSOY (ULUSLAR ARASI TÜRK KÜLTÜRÜ TEŞKİLATI)

2.GÜN 29 AĞUSTOS CUMARTESİ
1- NİĞDE İLİ VE İLÇELERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
2- ETİMESGUTTA OTURAN TOKATLILAR DER.
3- BİSAV (BALKAN GÖÇMENLERİ İKTİS.ARAŞTIRMA VE SOS. YARD. VAKFI)

3.GÜN 30 AĞUSTOS PAZAR
1- ANKARA TRABZONLULAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
2- ETİMESGUTTA OTURAN ÇORUMLULAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
3- KIRGIZİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ

4.GÜN 31 AĞUSTOS PAZARTESİ
1- ANKARA ETİMESGUTLULAR DERNEĞİ
2- ERZURUM DERNEKLERİ FEDERASYONU
3- DOĞU TÜRKİSTAN KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

5.GÜN 1 EYLÜL SALI
1- KONYALILAR DERNEĞİ
2- KIRIKKALE İLİ VE İLÇELERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
3- KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ DERNEĞİ GENEL MERKEZİNE

6.GÜN 2 EYLÜL ÇARŞAMBA
1- KAHRAMANMARAŞ VE İLÇELERİ KÜLTÜR DERNEĞİ
2- SİVASLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
3- TÜRKMENİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ

7.GÜN 3 EYLÜL PERŞEMBE
1- YOZGATLILAR SOSYAL YARDIMLAŞMA ve DAY.KÜLT.DER.
2- GÜMÜŞHANE DERNEKLERİ FEDERASYONU
3- KIRIM TÜRKLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ