UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ ALAN KURSİYERLERDEN BAŞKAN CAN’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Tarsus Belediyesi öncülüğünde KOSGEB ve İŞKUR İşbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik eğitimi alan kursiyerler, Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür ziyaretinde bulundular. Konukları makamında ağırlayan Başkan Can’a Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya da eşlik etti.

Ziyarete Tarsus İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Kürşat Dal, KOSGEB Uzmanı Selda Gezen Kantarcı, Belediye Meclis Üyesi Nükhet Koç Çelik, eğitici Ali Umut Kansu ile kursiyerler katıldı.

Yeni işyeri açacak adaylara, kuracakları iş konusunda bilgilendirme yapmak, kendi özdeğerlendirmelerini yapmalarını sağlamak ve sonucunda işyeri açma kararı alanlara finansal kaynak sağlamak amacıyla KOSGEB ve İŞKUR ile birlikte eğitim verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, 70 saat süren eğitimin çok faydalı geçtiğini söyledi.

Başkan Can, “Bizler Tarsus Belediyesi olarak her zaman için ortak paydaşlarımızla birlikte projelere açığız ve bu projeleri faaliyete geçirmek için mücadele ediyoruz. Her zaman için biz şehrimizde faydalı olabilecek her türlü projeye varız. Yeter ki bizim şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarımız, oda ve derneklerimizle ortak proje geliştirelim ve bu projeyi uygulayalım. Netice itibari ile girişimci adı üstünde girişimci, bu işin ilk basamağıdır. Yeter ki, Tarsus’ta işsizliğin sayısı azalsın, yatırımcılar gelsin. Yeter ki yatırımcılar hem Tarsus’a yatırım yaparken para kazansınlar hem de işsiz kardeşlerimizin işe girmelerine vesile olsunlar diye belediye olarak lojistik desteği vermeye hazırız. Dünde verdik, bugünde verdik, yarında vereceğiz. İnsanların ekonomi seviyesi yükseldiği zaman otomatikman dünyaya bakış tarzı, yaşama bakış tarzı değişir. Her şey ekonomidir. Bence ekonominin düzeldiği an Türkiye’de bütün sıkıntılarında biteceğine inanıyorum” dedi.

Eğitimi tamamlayan kursiyerlere KOSGEB tarafından sertifika verildiğini ifade eden Başkan Can, “Birincisinin 9 Nisan’da sona ereceği eğitimin önümüzdeki günlerde yeni girişimci adaylarına ikinci eğitim verilecektir. Yerel yönetim olarak istihdama yönelik yatırım yapan tüm kurum ve kuruluşlara her konuda yardımcı oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. Sizlere eğitime katıldığınız için, KOSGEB, İŞKUR yetkililerine de destek verdikleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz. İş hayatınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, kursiyerlere yönelik yaptığı konuşmada, girişimcilere hayal mekanizmalarını çalıştırmalarını, hayallerinin gerçekleşmesi için de çok çalışmalarını önerdi.

Kursiyerler ise kendilerine destek veren Belediye Başkanı Şevket Can’a teşekkür ederken, eğitimin çok faydalı geçtiğini anlattılar.

Başkan Can, ziyaret sonunda eğiticilere vazo hediye etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.