TOROSLAR’IN AMFİ TİYATROSU İLK ETKİNLİĞİNDE UYGUR KARDEŞLERİ AĞIRLADI

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın, 2014-2019 hizmet dönemi projeleri arasında yer alan Amfi Tiyatro, ilk etkinliğinde Tiyatro Oyuncusu ve Sunucu Süheyl-Behzat Uygur kardeşleri ağırladı.

H.Okan Merzeci Mahallesi’nde 9 bin m2 alanda inşa edilerek hizmete giren 4 bin kişi kapasiteli tesis, Bahçeşehir Koleji’nin davetiyle Mersin’e gelen Uygur Kardeşlerin söyleşi etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, okul aile birliği üyeleri ve öğrencilerin katıldığı söyleşi yoğun ilgi gördü.
Söyleşi öncesinde bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Tiyatroya gönül vermiş olan Uygur kardeşleri Toroslar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, hayata geçirdikleri proje ve çalışmalarla Toroslar’ı kültür ve sanatın merkezi haline getirdiklerini söyledi.

Amfi Tiyatro’yu yaklaşık 8 ay gibi bir sürede tamamlayarak, bölge halkının hizmetine sunduklarını kaydeden Başkan Tuna; “Burası daha önce mezbelelik bir alandı. Hayal ettik ve burada kültür ve sanata hizmet edecek bir Amfi Tiyatro projesi oluşturmak istedik. Yeri ve konumu itibariyle Amfi Tiyatroya uygun bir mekan olacağını düşündük. Yaklaşık 8 aylık bir süre zarfında bu güzel projeyi bu şekle getirdik. Projemiz tam olarak bitmemişti ama Bahçeşehir Koleji, tiyatroya gönül vermiş bir aile olan Uygur Kardeşlerin burada bir söyleşi programı yapacaklarını belirterek, yerin tahsisini talep ettiler. Tiyatro Oyuncusu ve sunucu Süheyl-Behzat Uygur kardeşleri amfi tiyatromuzun ilk programında buluşturmak istedik. Bu güzel programda Uygur Kardeşleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Kendilerine şehrimizi ve bölgemizi şereflendirdikleri için teşekkür ediyoruz. İleriki günlerde kendilerini daha büyük etkinliklerde ağırlamak isteriz. Amfi Tiyatromuz, bütün bölge insanımızın hizmetinde olacaktır” dedi.

Başkan Tuna’nın konuşmasının ardından, Tiyatro Oyuncusu ve Sunucu Süheyl-Behzat Uygur kardeşlerin söyleşi programına geçildi. Bir öğrencinin “Tiyatroculuk zor bir meslek mi?” sorusu üzerine yanıt veren Uygur Kardeşler ise; “Böylesine güzel bir amfi tiyatroyu inşa eden, kültür ve sanata hizmet veren Belediye Başkanlarımız olduğu sürece işimiz çok kolay. Toroslar Belediye Başkanı Sayın Hamit Tuna’ya kültür ve sanata sunduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.