Başkan Sözlü, “Engelleri ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Adana Büyükşehir Başkan Hüseyin Sözlü, 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlarla ile bir araya geldi.

Engelliler Komisyonu, Kent Konseyi, STK’lar ve aralarında çocukların da bulunduğu engelli vatandaşları makamında ağırlayan Başkan Hüseyin Sözlü, “Engelleri ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

ALINAN TÜM ULAŞIM ARAÇLARI ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA UYGUN

Başkan Sözlü, engelliler hususunda toplumda bilincin ve duyarlılığın arttığını ifade ederek, “Büyükşehir Belediyesi olarak biz de son dönemde ulaşıma ait bütün araçlarımızı engelli vatandaşlarımızı düşünerek, onlara uygun olarak satın aldık. Yakında şehir içerisinde hizmet veren minibüsleri de yenileyeceğiz. Ayrıca her türlü zemin ve binalarımız yapılırken, projelendirilirken de yine engelli vatandaşlarımıza uyumlu olması için çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da bu konuda düne göre daha çok meselenin içerisinde yer alıyor olmasından dolayı mutluluk duyduklarını vurgulayan Başkan Sözlü, “Aynı şekilde Kent Konseyimiz, toplumsal duyarlılığın arttığına dair yansımaları ziyadesi ile ortaya koyuyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız da üzerine düşen görevi yapıyor. Engelli vatandaşlarımızla ilgili, onların sıkıntılarını ve hayata tutunma noktasında yaşadıkları engelleri ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

2017’DE ADANA’YA AVRUPA BİRLİĞİ ENGELSİZ ŞEHİRLER ÖDÜLÜNÜ KAZANDIRACAĞIZ

Adana’da engelsiz şehir yaratma yolunda Başkan Sözlü ile birlikte her türlü çalışma ve çabanın içerisinde olduklarını belirten, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, “Yetmiş yedi dönüm üzerine Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük Engelli Konaklama Merkezi’ni yapıyoruz. Ayrıca 2017 yılında Adana’ya Avrupa Birliği Engelsiz Şehirler Ödülü’nü kazandırmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından engelli vatandaşların hediyelerini kabul eden Başkan Sözlü, özellikle çocuklara yoğun ilgi gösterdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.