Manisa’da Dev Projeler Bir Bir Hayata Geçiyor: 3 İlçeye 3 Büyük Kavşak

MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Manisa’nın 17 ilçesindeki büyük yatırımlarına hız verdi. Turgutlu, Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerinin yıllardır hayal ettiği modern kavşaklarda ilk adım atıldı. İlçeleri rahatlatacak projelerin hazır olduğunu açıklayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İlçelerimizde trafik akışını rahatlatacak ve vatandaşlarımızın güven içerisinde ulaşımlarını sağlayacak kavşak projelerimizde geri sayım başladı” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün 17 ilçenin tamamına eşit hizmet götürme sözünün ardından tüm ilçelerde proje ve çalışmalar bir bir hayata geçmeye başladı. Bu kapsamda Turgutlu, Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerine yapılması planlanan kavşak projelerinin ön proje ihalesi gerçekleştirildi. Adı geçen ilçelerde trafik açısından güvensiz olan ve vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan bölgeler için planlanan kavşakların Karayolları Genel Müdürlüğü’nden onaylarının alınmasıyla birlikte yapımlarına başlanacağı belirtildi.

Geri sayım başladı
Yapılacak kavşaklarla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Saruhanlı’nın girişinde trafik kazaları çok oluyor. Bunların önüne geçebilmek için oraya güzel bir kavşak projesi hazırladık. Yine Turgutlu’da ilçe girişinden başlayarak, battı-çıktı şeklinde değil, 1,5-2 kilometrelik tünel şeklinde bir kavşak projemiz var. Bu projeyi hayata geçirerek Turgutlu’nun en büyük sorunlarından bir tanesini ortadan kaldırmak istiyoruz. Ahmetli ilçemize de Manisa’daki Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı gibi bir kavşağı kazandıracağız. İlçelerimizde trafik akışını rahatlatacak ve vatandaşlarımızın güven içerisinde ulaşımlarını sağlayacak kavşak projelerimizde geri sayım başladı” dedi.

17 ilçemiz için planlamalarımızı yaptık
3 ilçenin kavşak projelerinin Karayolları Genel Müdürlüğü onayının ardından yapım ihalesine çıkılacağını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tüm projeleri 17 ilçemizin tamamına ulaştıracağız. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizin sorunlarını ortadan kaldırmak için gerekli planlamamızı yaptık. Tüm ilçelerimiz hak ettiği hizmetleri fazlasıyla alacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tüm planlamalarımızı yaptık ve emin adımlarla geleceğe ilerliyoruz” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.