Büyükşehir Doludan Zarar Gören Üreticinin Yanında

MANİSA’nın Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinde dolu yağışı nedeniyle zarar gören üreticilerin yardımına Manisa Büyükşehir Belediyesi koştu. Yağış nedeniyle yaklaşık 20 bin dekarlık üzüm bağlarında meydana gelen zarar nedeniyle üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, üreticilerin zararlarının tespiti ve giderilmesi hususunda Büyükşehir Belediyesi’nin üzerine düşeni yapacağını ifade etti.

Manisa’nın Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde etkili olan dolu yağışı sonucu, yaklaşık 20 bin dekarlık üzüm bağında büyük zarar meydana geldi. 3 Haziran Çarşamba günü, saat 17.00’de başlayan yoğun sağanak yağış ve dolu afeti sonucu Alaşehir ilçesine bağlı Hacıaliler, Subaşı ve Delemenler Mahalleleri ile Sarıgöl ilçesine bağlı Ahmetağa, Bağlıca, Çanakçı ve Tırazlar Mahallelerinin belli bir kısmında bağlarda yüzde 50 ila yüzde 100’e varan oranda hasar meydana geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, hasar gören bölgeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Üzerimize düşeni yapacağız
Manisalı üreticinin ilk olarak 23-24 Nisan tarihlerinde meydana gelen zirai don felaketinin ardından bu kez de dolu felaketine maruz kaldığını belirten Okkalı, “Üreticimizin her zaman yanında olduk. Dolu nedeniyle zarar gören üzüm üreticilerimize Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün geçmiş olsun dileklerini getirdik. Üreticilerimizin zararlarının tespiti ve giderilmesi hususunda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.