Kırım Tatar Kültürü inceleniyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi öğretim elemanları ile bir araya geldi.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Elemanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Yolcu ve araştırma görevlileri, TÜBİTAK projesi kapsamında Eskişehir’e geldi.

Ekip, “Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Bağlamında Kırım Tatar Geleneksel Halk Kültürünün Tespiti ve İncelenmesi: Eskişehir Örneği” nedeniyle Eskişehir’e gelerek araştırmalarda bulundu. Ekip, Araştırma kapsamında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u da makamında ziyaret ederek Kırım Tatarları hakkında bilgi topladılar. Gerçekleşen ziyarette Kırım Tatarları kültürünün yanı sıra Kırım’da yaşanan sorunlar da konuşuldu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kırım Tatarları çalıştayını Eskişehir’de gerçekleştirdiklerini, Türkiye’deki 43 derneği yan yana getirdiklerini belirtti. Temmuz ayının sonunda da dünya tatarlarını yan yana getireceklerini kaydetti. Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin kültür yayınlarından çıkan Kırım Tatar El Sanatları kitabını Nevşehir’den gelen ekibe hediye etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.