KIRKPINAR’DA ALTIN KEMERİN SAHİBİ OLAN OKULU, GÖKBEL’DE GÜREŞECEK

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı ve Altın Kemerin sahibi olan Orhan Okulu ve finalde rakibi olan Osman Aynur, 2 Ağustos Pazar Günü yapılacak Gökbel Güreşleri’ne katılacak.

KIRKPINAR’A ANTALYA DAMGASI
654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı, Antalyalı Orhan Okulu oldu. Kırkpınar Er Meydanı’ndaki organizasyonun son günündeki başpehlivanlık mücadelesi, Orhan Okulu ile 2006 yılının başpehlivanı hemşehrisi Osman Aynur arasında yapıldı. Orhan Okulu, 53. dakikada kazandığı puanla galip gelerek 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu ve “altın kemer”i taktı. Birçok dalda da Antalyalı pehlivanlar ödül aldı.

ALTINKEMER GÖKBEL’DE OLACAK
2015 Yılı Gökbel Güreş Ağası Kerim Yılmaz ve Gökbel Güreş organizasyonunda yer alan Mehmet Boz, tarihi Kırkpınar Güreşleri’ne katılarak 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı Orhan Okulu ve rakibi Osman Aynur’u 11. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşlerine davet etti. Güreş Ağası Kerim Yılmaz, 6. Kez Kırkpınar Ağası olan ve Kırkpınar’a heykeli dikilen Seyfettin Selim ile de görüşerek festivale davet etti.

GÖKBEL’E 35 BAŞPEHLİVAN, 500 GÜREŞÇİ KATILACAK
Gökbel Güreşlerine bu yıl daha çok güreşçinin katılacağı; 35 başpehlivan ile alt kategorilerde güreşecek 500’e yakın pehlivanın er meydanına çıkacağı belirtildi.Çeşitli etkinliklerle şenlik havasında gerçekleşmesi gereken Gökbel Güreşlerine Alanya halkının yanı sıra çevre il ve ilçelerden yoğun katılım bekleniyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.