Manisa’da “Beyaz Baston” Yürüyüşü

“15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’nde”, Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi tarafından görme engelli vatandaşların yaşamına dikkat çekebilmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci ve çok sayıda sivil toplum kuruşu temsilcisinin de yer aldığı yürüyüşte Çevirmeci ve diğer katılımcılar gözlerine beyaz bant takarak, ellerinde bastonla yürüdüler.

Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi tarafından “15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’nde” görme engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekebilmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Hükümet Konağı önünden başlayıp Beyazfil önünde son bulan yürüyüşe Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi üyeleri ile birlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Çevirmeci ve diğer katılımcılar gözlerini beyaz bantla kapatıp, ellerinde bastonla kılavuz yolda yürüyerek, görme engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılara tanıklık etti. Düzenlenen yürüyüşte engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekildiğini ve çözüm noktasında da paylaşımda bulunulduğunu vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Engelliler Şube Müdürü Nuray Çevirmeci, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırabilmek adına her zaman onların yanındayız. Bu yürüyüşte de engelli bireylerin sorunlarına dikkati çekmek, çözüm noktasında da paylaşımda bulunmayı amaçladık” ifadelerinde bulundu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.