Akçay’da yıl sonu karma sergisi açıldı..

Akçay Belediyesi ile Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen kursların yıl sonu karma sergisi açıldı.
Milletvekilleri, Belediye Başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Akçay’lının katıldığı açılışta kursiyerlerin bir yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı.

Akçay Belediyesi ile Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen el beceri kurslarının yıl sonu karma sergisi her yıl Yaza Merhaba Şenlikleri kapsamında açılıyordu. Ancak bu yıl Yaza Merhaba Şenliklerinin Gezi Parkı olayları nedeniyle iptal edilmesinden dolayı yıl sonu karma sergisi için ayrı bir açılış töreni düzenlendi.

Kordon boyunda ki Metropol Çay Bahçesinde ki karma sergi açılışına CHP Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, CHP Akçay Belde Başkanı Atakan Yüksel, Edremit Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, kursiyerler ve çok sayıda Akçay’lı vatandaş katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan evsahibi Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, “Belediyelerin bir zorunlu olduğu görevler vardır. Bir de zorunlu olmadığı görevler vardır. Bizler gibi dünya görüşü halktan yana olan yerel yönetimler zorunlu görevlerimizin yanında zorunlu olmayan görevlerimize ağırlık veriyoruz. Belediyemizin kuruluşundan buyana yaklaşık 9 yıldır Belediyemiz bünyesinde ki Kültür ve Sanat Evi kurarak yüzlerce hemşehrimize el becerilerini geliştirme ve yeni el becerileri öğrenme fırsatı sunuyoruz. Kursa katılan bayanlarımız yıl boyunca ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlama imkan buluyorlar” dedi. Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verilerek açılış yapıldı. Kurs eğitmenlerine Akçay Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Evi faaliyetlerine katkılarından dolayı plaketler veridi. Akçay Belediyesi Kültür ve Sanat Evi bünyesinde yıl boyunca 10 ayrı kursta toplam 350 kursiyer katıldığı da ifade edildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.