BELEDİYE ERDEMLİ’NİN EMRİNDEDİR

Erdemli STK Güçbirliği Platformu Başkan Tollu’yu ziyaret etti

Geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek güç birliği yaptıklarını ilan eden Erdemli’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu makamında ziyaret etti. Yaptıkları faaliyetlerden ve amaçlarından bahseden platform sözcüsü Tayyar Yeşilyurt, belediye ile birlikte hareket etmek istediklerini söyledi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise yaptığı açıklamada Erdemli Belediyesinin Erdemli’nin hayrına olan her işte yer aldığını, Erdemli’nin emrinde olduğunu vurguladı ve destek sözü verdi.

Erdemli Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği Platformu Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu makamında ziyaret etti. İlk olarak Başkan Tollu’ya “geçmiş olsun” temennisinde bulunan Platform üyeleri adına söz alan Tayyar Yeşilyurt, platformun kurulması ile ilgili ihtiyacı, faaliyetleri ve amaçlarını anlattı. Aynı amacı taşıyan derneklerin daha hızlı iletişim kurabilmeleri adına böyle bir yapılanma içerisine girdiklerini ifade eden Yeşilyurt, şu sıralar Suriye’de yaşananlardan dolayı mağdur durumda olan insanlara yardım topladıklarını kaydetti.

Yapacakları çalışmalar için Erdemli Belediyesinden destek istediklerini kaydeden Yeşilyurt, Başkan Tollu’ bu konudaki hassasiyetlerini iyi bildiklerini dile getirdi. Daha sonra bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise açıklamasında Erdemli’nin genel olarak yardımsever bir ilçe olduğunu, dolayısı ile kendilerinin de ellerinden gelenin en iyisini yapmaya hazır olduklarını söyledi ve destek sözü verdi. Belediyenin halkın kurumu olduğuna vurgu yapan Tollu, Erdemli’nin emrinde olduklarını söyledi. Açıklamasında Türk milletinin genel karakteristiğinde mazlum milletlerin yardımcı olma, onlara destek olma, hatta sahip çıkma gibi büyük özelliklerini olduğunun altını çizen Tollu, geçmişten kendilerine miras kalan bu durumun devam edeceğini ve dolayısı ile zulüm gören Suriye’li insanlara yardım edeceklerini belirtti. Türk milletinin adaletli ve eşit olduğuna değinen Tollu, kendilerinin de aynı şekilde olması gerektiğini ifade etti. Tollu, “önemli olan birlik ve beraberliği sağlamaktır. Birlik olmadan bir şeyleri başarabilmek maalesef zordur. Bu çerçevede ihtiyacımız olan bu birlik ve beraberliği hep birlikte tesis etmek zorundayız. Yani siyasi tercihlerimiz ya da dünya görüşlerimizde farklılıklar olabilir. Buna çok takılmamak lazım. En büyük şiarımız sevgi ve saygı ortamını sağlamak olmalıdır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.