PKK’dan MHP’ye aday değiştiren tehdit

Dicle’de MHP’li aday PKK’dan tehdit aldı, genel merkez aileyi düşünerek adayı değiştirdi.

MHP’nin, Diyarbakır’ın Dicle ilçesinden gösterdiği belediye başkan adayının, terör örgütü PKK’nın bu adayın ailesini tehdit etmesi nedeniyle değiştirildiği ileri sürüldü. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, belirledikleri adayın ailesinin tehdit aldığı yönünde aldıkları bilgiler üzerine Dicle’de yeni bir aday belirlediklerini söyledi.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde MHP’den Belediye Başkan adayı gösterilen Berzan Tektaş partisinden istifa etti. Tektaş’ın kardeşi Celal Tektaş, kardeşinin istifa dilekçesini vermesine rağmen MHP sitesinde bunun yürürlüğe girmediğini ifade etmiş ve “Biz aile olarak bu durumdan dolayı utanç duyduk ve halkımızdan özür diliyoruz. Biz aile olarak bir kez daha BDP’yi desteklediğimizi açıklıyoruz” demişti.

MHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın Dicle ilçesi Belediye Başkanlığı için Berzan Tektaş’ı aday gösterdiklerini ancak örgütten tehdit aldığı duyumları üzerine bu ismi değiştirdiklerini belirtti. durmaz, “Diyarbakır Dicle ilçesi MHP adayı daha önce Berzan Tektaş idi. Ailesinin tehdit edildiği bilgisinin ulaşması üzerine yerel teşkilatımız bu ismi değiştirdi. Adayımız Hamdullah Karakoç’tur. Seçim çalışmalarını yoğun şekilde yürütmektedir. Berzan Tektaş’ın ağabeyi BDP’yi desteklediklerine ilişkin bölgede açıklamalar yapmış. Bunun MHP ile ilgisi yoktur. Böyle bir şey de vaki değildir” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.