Kırcami’ye çifte bayram

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Kırcami’nin 1/100 binlik çevre düzeni plan onayının ardından kamu yararı kararının da alındığını müjdeledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, Kırcami’nin plan durumu hakkında AK Parti İl binasında bir basın toplantısı düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, gayesinin Antalyalılarla bayram müjdesini paylaşmak olduğunu dile getirdi.

GECİKMENİN SEBEBİ MAZARET BELEDİYECİLİĞİ
Kırcami’nin planlamasının yıllardır Antalya’nın kanayan yarası haline dönüştüğünü hatırlatan Türel, şöyle konuştu: “Bu planı Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde tamamlamıştık. 2008 yılının Kasım ayında Kırcami planları 25 binlik ve 5 binlik olarak sonuçlanmıştı. Ancak, bununla beraber mahkemelere açılan bazı davalar vardı. 5 sene önce planladığımız Kırcami planları yargı tarafından iptal edildi. Uygulanmaz hale getirildi. Bu mesele Antalya gündeminden düşmedi. Çünkü burada plansız bir bölgenin Antalya’nın merkezinde kalması itibariyle planlanıyor olması bu şehrin ihtiyacıdır. Ancak, o dönemde göreve Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Kırcami’de plan yapmam’ diye niyetini gazetelerde ifade etti. ‘Kırcami’de plan yapılamaz’ diyen insanlar bir taraftan bunu ifade edip, diğer taraftan da yapıyormuş gibi gözükmekten vazgeçmedi. Burada mazeret belediyeciliği gündeme geldi. Hükümet planların yapılmayışında suçluymuş gibi mazeret üretilmek suretiyle ortaya bir takım iddialar konuldu.”

ZAMAN BİZİ HAKLI ÇIKARDI
‘Kırcami’de kamu yararı kararı ve 1/100 binlik plan onayı olmadan Kırcami’de plan yapılamaz’ diye iddialarda bulunulduğunu hatırlatan Türel, şunları söyledi: “Biz de aksini söyledik. ‘Önce planlar yapılmalı, 100 binlik onay ve ardından kamu yararı kararı alınmalıdır’ dedik. Çünkü ortada bir plan olmayınca nasıl kamunun yararınadır ya da değildir diyebilirsiniz. Biz hep bunu iddia ettik. Plan yapılsın iki ay içinde, ilgili bakanlıklardan kararların alınacağını belirttik. Zaman yine bizi haklı çıkardı. ‘Kesinlikle 100 binlik onay ve kamu yararı kararı olmadan bu planlar yapılamaz’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, seçimlere az bir süre kala bu iki karar olmadan planları yaptı. Keşke 4 sene önce yapsaydı. Bu planları yapın 2 ayda bu kararları almak bizim işimizdi. Büyükşehir Belediyesi bir seçim yatırımı olarak bu iki kararda olmadan, kendi yalanlarını kendisi ortaya koymak suretiyle planları yaptı. Bu planlar yapılır yapılmaz biz verdiğimiz sözü yerine getirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ardından İçişleri Bakanlıkları’nm kapısını aşındırdık. Bize bu kararların alınması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanının bir talebi olmadı.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.