Çubuk Belediyesinden Öğrencilere Ücretsiz Tiyatro

Çubuk Belediyesi tarafından öğrencilere yönelik ücretsiz tiyatro gösterisi yapılıyor. Öğrencilerin ‘Sallanan Oyuncaklar’ adlı tiyatro oyunuyla, hem eğlenmeleri sağlanıyor hem de depreme karşı alınacak önlemler anlatılıyor.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu öğrencilerle birlikte öğretmenleri de izledi. Hayatlarında ilk defa tiyatro izleyen minik öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunurken, ilköğretim seviyesindeki öğrencilerin başta depremler olmak üzere aletlere karşı bilinçlendirilmesi amaçlıyor.

Sanatçılarla birlikte oyunlara da zaman zaman eşlik eden öğrencilere, erken yaşlardan itibaren farkındalık kazandırmayı hedefleyen ‘Sallanan Oyuncaklar’ isimli oyun, öğrencileri afetlere hazırlık konusunda da bilgilendiriyor. Yaklaşık 60 dakika süren oyun minik öğrencilere çök- kapan – tutun gibi deprem anındaki doğru davranış modellerini gösterirken ayrıca öğrencilere aileleriyle birlikte hazırlayabilecekleri alet çantası hazırlığını ve evlerinde güvenli bir ortam oluşturabilme becerisini eğlendirerek öğretiyor.
Tiyatronun belediyenin eğitim ve sosyal etkinlikleri kapsamında hazırlandığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ‘Sallanan Oyuncaklar’ tiyatro oyununun, ilköğretim okulu seviyesindeki çocukların erken yaşlardan itibaren depreme hazırlık konusunda farkındalık kazanması ve güvenli yaşam kültürünü öğrenmeleri ve önlemlerini öğretmeyi amaçladığını belirtti.
Oyunun özellikle hayatlarında hiç tiyatroya gitmeyen minik öğrencileri tiyatroyla buluşturduğunu kaydeden Başkan Özden, oyunun öğrenciler tarafından büyük ilgiyle izlendiğini ifade etti.
Oyun yazarı ve yönetmeni Orhan Tunaboylu ise bir yıldır oyunu sahnelediklerini dile getirerek, ’’Oyunumuzdaki amaç, ilköğretim okullarına yönelik bir deprem anında neler yapılması ve hazırlıkların neler olması gerektiğini anlatmaktır’’ diye konuştu.

Deprem konulu ‘Sallanan Oyuncaklar’ adlı oyun, 3 gün boyunca kültür merkezinde sahnelenirken yaklaşık 2 bin öğrencinin izleyeceği belirtildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.