KADINLARIMIZA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Erdemli Belediyesi Kadınlar Günü yemeği düzenledi

Erdemli Belediyesi, düzenlediği Dünya Kadınlar Günü yemeğinde kadınları bir araya getirdi. Yemekte konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Türk kadınlarının sayesinde İstiklal Mücadelesinin yüce Türk milletine armağan edildiğini ifade eden Tollu, birlik ve beraberliğin sağlanmasında da kadınlara büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Erdemli Belediyesince her yıl düzenlenen Dünya Kadınlar günü etkinlikleri bu yıl da düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde Sera Restoranda kadınlar için bir yemek tertip edildi. Çok sayıda kadının katıldığı yemeğin sonunda yerel sanatçı İrfan Uçar sahne aldı. Yemekten sonra ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi Erdemli İlçe Kadın kolları Başkanı Ayşe Visal Keser söz aldı. Keser, konuşmasında kadınların önemine değindi ve kadının değerinin toplumda iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. Kadınlara yönelik şiddet olaylarına dikkat çeken Keser, “hepimiz Mustafa Kemal’in izinden gitmeliyiz ve unutulmamalıdır ki Peygamber efendimiz “Cennet anaların ayakları altındadır” hadisiyle bizleri önemli kılmıştır” dedi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Keser’den sonra Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Elmas Durma söz aldı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya bu ince davranışından dolayı teşekkür eden Durma, Türk kadının her zaman güçlü olmak zorunda olduğunu ifade etti. Konuşmasında kadınların toplum içerisindeki yerine ve önemine değinen Durma, “dün olduğu gibi bugün de Türk kadını dimdik ayaktadır. Ne mutlu Türk’üm diyene” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra söz alan MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu’da yaptığı konuşmada kadınların başarılarından bahsetti. Özellikle Anadolu coğrafyasındaki kadınların bıraktığı izlerin değerinin bilinmesi gerektiğini kaydeden Özsu, Anadolu ismine atıfta bulundu. “Anaların bol olduğu yer: Anadolu’dur” diyen Özsu, milli mücadele döneminden daha eskilere kadar her zaman Tük Kadınının Türkler için önemli bir yeri olduğunu söyledi. Türklerin gelişiminde Türk kadının yerinin inkâr edilemeyeceğini belirten Özsu, “bizleri bugünlere kadar getiren değerli analarımıza minnet borçluyuz” diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinlikte son olarak Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu söz aldı. Rahatsızlığından dolayı kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten kadınların alkışları ile konuşmasına başlayan Tollu, “bu akşam bu salonu dolduran tüm kadınlarımıza, tüm annelerimize teşekkür ediyorum” dedi. Türk kadının yerinin asla doldurulamayacağını ifade eden Tollu, onların sayesinde bugün bu topraklar üzerinde özgürce yaşayabildiklerine vurgu yaptı. Dünyanın her yerinde annelerin kutsal olduğunu söyleyen Tollu, Türk analarının cefakârlığının, Türk kadının çilesinin ve inancının hiçbir yerde olmadığını savundu. Milli Mücadele döneminde Türk Kadının sergilediği üstün gayrete dünyanın hiçbir yerinde rastlanamayacağını kaydeden Tollu, “varlığımızı onlar borçluyuz. Onların sayesinde bugünlere geldik. Onlar bizim kıymetlilerimizdir. Tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü gönülden kutluyorum” dedi. Tollu, konuşmasının ikinci bölümünde ise Erdemli Belediyesinin hizmetleri hakkında kadınlara bilgiler verdi. Erdemli Belediyesinin bu dönemde Erdemli tarihinin en büyük hizmetlerini yerine getirdiğini ifade eden Tollu, bu başarıda pay sahibi olan herkese teşekkür etti ve bundan sonrası için de daha güçlü bir Erdemli Belediyesi için kadınlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduklarını dile getirerek açıklamasını sona erdirdi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun rahatsızlığı sebebi ile bu yıl gecikmeli olarak yapılan etkinliğin son bölümünde ise yerel sanatçı İrfan Uçar, söylediği birbirinden güzel şarkılarla salondakileri coşturdu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.