AKÇAY’DA TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

Akçay belediyesi’nde 42 işçi ve 19 memuru kapsayan toplu iş sözleşmeleri aynı gün imzalandı. Sözleşmeye Belediye Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, işçi sendikası Belediye-İş Şube Başkanı Yüksel Özden ile memur sendikası Tüm Bel-Sen Şube Başkanı İsmail Avcu imza koydu.

Akçay Belediyesi’nde görev yapan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi Belediye-İş Sendikası ile memurları kapsayan toplu iş sözleşmesi de Tüm Bel-Sen ile imzalandı. Belediye Meclis Salonunda aynı anda düzenlenen imza töreninde 42 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ile birlikte Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden imzaladı. 19 memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini de Başkan İnceoğlu ile birlikte Tüm Bel-Sen Balıkesir Şube Başkanı İsmail Avcu imzaladılar. İmza töreninde bir konuşma yapan Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, sosyal belediyecilik anlayışları gereği çalışanlara daha iyi olanaklar sunmaya çalıştıklarını belirterek, “İşçi ve memur sendikası yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerin ardından işçilerimizin üyesi bulunduğu Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şubesi 19 ay, memurlarımızın üyesi bulunduğu Tüm-Bel Sen Balıkesir Şubesi ile 1 yılı içeren toplu iş sözleşmesini imzaladık. Belediyenin Mali imkânları içerisinde koşullarımızı zorlayarak en iyisini emekçilerimize yansıtmaya çalıştık. Çalışanlarımızın günlük ücretleri ile sosyal haklarında iyileştirmeler yaptık” dedi. Başkan İnceoğlu, Büyükşehir yasası ile Belediyenin kapanacak olması konusuna da değindi, “Yaklaşık 9 yıldır birlikte çalışıyoruz. Akçay’da hep birlikte çalışarak önemli hizmetler ürettik. Görevimizin sonuna Akçay’lılara en iyi hizmeti verebilmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Belediye-İş Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden, imza töreninden sonra yaptığı konuşmada Başkan İnceoğlu ile yaptıkları görüşmenin çok kısa süre içerisinde sonuçlandığını belirterek, “Başkan İnceoğlu ile yaptığımız görüşme 15 dakika gibi kısa bir sürede sonuçlandı. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi üyelerimiz için iyi şartları içeriyor. Akçay Belediyesi çok kısıtlı gelir kaynakları bulunan bir belediye olmasına rağmen Belediye Başkanımız Sayın Cahit İnceoğlu ile çok iyi şartları içeren bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Sendikamız ve siz işçi arkadaşlarımız adına kendisine teşekkür ediyoruz” dedi. Tüm Bel-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı İsmail Avcu’da da Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ile yaptıkları görüşmenin karşılıklı anlayışla olumlu şekilde sonuçlandığını belirterek Akçay Belediyesi’nde de ikinci kez toplu sözleşmeye imza koyduk. Başkanımız emekçilerimizin emeğinin hakkını verdi. Toplu sözleşmemiz, çalışanlarımıza hayırlı olsun” dedi. İmza törenini ardından Belediye-İş İşyeri Temsilcisi Ramazan Öksüz ile Tüm Bel-Sen İş Yeri Temsilcisi Hüseyin Taban çalışanlar adına Başkan İnceoğlu’na teşekkür ederek çiçek verdiler.