Bahçeli: Türkiye’de acıya, üzüntüye, kayıplara son verilmelidir

cine-kSeçim sürecinde yarın ne olacağını kestiremediklerini belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gelişebilecek olaylara karşı halkı soğukkanlı ve sabırlı olmaya, kardeşliği bozmaya çalışanlara fırsat vermemeye çağırdı. Aydın’ın Çine ilçesinde halka seslenen Bahçeli, “Bu gerilim iyi değil. Bu gerilim yaygınlaşır. Bundan tecrübe sahibi olmak lazımdır. İki gündür neler oluyor? Yarın neler olacak, kimse kestiremez. Türkiye’de acıya, üzüntüye, kayıplara son verilmelidir. Ülkemizi huzurlu, istikrarlı ve barış içerisinde yönetebilme kabiliyetine sahip olmalıyız.” dedi.

Türkiye’nin geleceği için birlikte olmak gerektiğini söyleyen Genel Başkan Bahçeli, şunları kaydetti: “Türkiye’nin önemi buradan gelir. Türkiye’nin coğrafyası bunu emreder. Türkiye’nin iç ve dış düşmanları, birlikte olmamamızı söyler. O sebepten dolayı çok dikkatli olarak devletimizin üniter yapısı, milli devlet anlayışı, toprak bütünlüğü ve toplumun sosyal yapısını zedelemeden siyaseti yürütmeliyiz. Son günlerde değişik şeyler olmaya başladı. Seçimlere 17 gün kaldı. Bir yerden başlayan seçim stratejisi, yavaş yavaş uygulanıyor. Türkiye’de her gün bir olay, her küçük olaydan büyük olaylara doğru kıvrılmalar oluyor. Şiddet artıyor, ölüm olayları gelişiyor. Türkiye’de 17 gün içerisinde neler olabileceğini bugünden kestirmek çok zor. Bu sebepten seçimler gelip gidiyor ama kalıcı olan devlettir, milletin birliği, toprak bütünlüğü ve kardeşliğimizdir. Çok soğukkanlı olmalıyız, sabırlı olmalıyız, gerçekleri görmeliyiz. Bazı yanlışlar var, onların üzerine gidilmesi gerektiğine de inanmalıyız. Bunu söylerken hiçbir partiyi kırmak, incitmek istemiyoruz ama şiddeti arttıracak, kargaşa çıkaracak, çatışmaya doğru toplumu gönderecek, siyasi partiler arasında kültürü zaafa uğratıp kaba görüşlerle, alçakça iftira ve haince sözlerle bir yerlere varamayacağımızı da görmemiz lazım.”

İlçe meydanındaki konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Bahçeli, “Televizyonlarda değişik konuşmalarla bazı olayların üzerini örtme, gerçek üzerinde yürü. AK Parti’ye yakışır bir şekilde adım at. Nedir senin adımın? Milletin arasında, 11 yıllık iktidarın döneminde çok önemli hizmetler olduğunu söyleyip duruyorsun ama yolsuzluk ve rüşvetin ayyuka çıktığı bir dönemde buraya da bir kulak kabartmakta yarar var. ‘Yolsuzluk ve rüşvet olaylarının sonuna kadar gideceğim, kime dayanırsa dayansın. Şahsıma kadar da gelse bunun hesabını soracağım.’ de, millet rahatlasın, çatışma ve gerilimin dışına alınsın. Yoksa, ‘Bunların hepsi bana komplodur, yanlıştır.’ diye kibirle, devletin imkanlarını kendi gücünmüş gibi kullanarak bir yere varman doğru olmaz. Ülkemiz böyle bir karmaşa yaşamasın istiyoruz. Hâlâ, ‘Bana oyun oynanıyor, üçü beşi biraraya geldi, şöyle diyorlar.’ diye yakınmanın ve yalnızlık rolü oynamanın gereği yok. Biz senin dostlarının içte ve dışta kimler olduğunu biliyoruz zaten.“ şeklinde konuştu.

Seçmenleri sandıkta çok dikkati olmaya çağıran Devlet Bahçeli, “Oylarımızı iyi değerlendirmeliyiz. Nasıl değerlendireceğiz? Çözümü demokrasi içerisinde aramalıyız. Demokraside çözüm, seçim yoluyla olur, yani milli irade, sorunlarımızı çözmek için bir adım atmalıdır. Milli iradenin adımı seçimle olur, yoksa hepimizin gidip koltuğa oturacak halimiz yok. 76 milyon da başbakan olmaz bu ülkede ancak iradenizle bir yol çizersiniz, hepimiz de o yolu izleriz. Önümüzdeki en kısa yol, 30 Mart seçimidir. Sandığa gittiğinizde, memnunsanız devam edin, zaten şarkı o. Bu şarkıyı ezbere bilenler, bu yol nasıl bir yoldur diye bir an düşünsün. Bu yolun istikameti tek yöne dönüp Yüce Dîvan’a mı gidecek, yoksa millet iradesi olarak geleceğimizi mi belirleyecek, buna bir karar verin.“ dedi.

MHP Lideri Bahçeli, bugün Aydın’ın çeşitli ilçelerinde mitinglere katılacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.