Mevlüt Karakaya üniversiteliler ile buluştu

karakaya--atilim-daMHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya Atılım Üniversitesi’nde gençlerle söyleşi gerçekleştirdi.

Karakaya, İncek girişinde kalabalık konvoy tarafından karşılandı. Büyük bir coşku ve konvoy eşliğinde üniversiteye giriş yapıldı. Gençlerin Karakaya’ya ilgisi yoğundu.

Karakaya ilk önce, Ankara’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olduğunun altını çizerek “Tüm kentlerin başında sayılan Ankara her hangi bir şehir değildir. Büyükşehir yasasıyla birlikte bütün şehir haline dönüşen Ankara, en iyisine en güzeline layık. Ankara, sadece belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra çok daha fazla çalışmayı gerektirir. Dünya şehirleri arasına yer alması gerekir. Yeni kaynak projeler hayata geçirilmelidir. Ankara da büyük nüfusun çoğunluğu gençlerden oluşuyor bu gençlere istihdam sağlanması gerekir. Ben kaynak projeleri hayata geçirerek Ankara’yı sizlerin gurur duyacakları bir kent haline getireceğim, Ankara’yı layık olduğu konuma taşıyacağım” dedi.

Soru – cevap şeklinde ilerleyen söyleşide ;

Göreve geldiğinde yapacağı ilk şeyin Ankara’nın envanterini çıkartmak olacağını söyleyen Karakaya, ‘Ankara’nın en önemli sorunu nedir?’ sorusu karşısında “Benim en önemli projem, yönetim şeklim olacaktır. Ankara’da, yaşayan halkı ve üretimi içine alan yönetime ihtiyaç vardır. Ben de insan odaklı yönetimi esas alacağım. Bizim için önemli olan Ankara’da yaşayan halkın kaliteli yaşamasıdır. Trafik sorununu çözmek için ODTÜ’nün içinden asfalt yol geçirdiler. Ben başkan olsaydım, ODTÜ’den asfalt yol geçmesine gerek kalmazdı. Dünyanın hiç bir yerinde trafik sorununu çözmek için, asfalt yol yapılmıyor” dedi.
Karakaya, projelerini merak eden gençlere projelerinden bahsetti.

Ankara memur kenti olarak anıldığına lakin Ankara’nın aynı üniversite kenti olduğunu söyleyen Karakaya, “Gençler üretme anlamında bir potansiyel, fikir anlamında bir potansiyel biz de gençlerimizin geleceği için sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz. Mesela bunlardan bir tanesi fikir atölyeleri. Bölgelerde fikir atölyeleri oluşturulacak tabi bu fikir atölyelerinde sadece gençlerin ürettiği projeler yer almayacak. Geleceğin gençleri için de daha iyi eğitim alabilecekleri, onları üretmeye yönlendirecek alanlar olacak. Mevcut gençlerimizin ve geleceğin gençleri çocuklarımız için gereksinim duydukları ihtiyaçları giderecek alanlar olacak. Gençler bir an önce üretime katılmalı” dedi.

Projeleriniz neler?

Ankara bu güne kadar özensiz yönetildi. Ankara’nın potansiyelleri harekete geçirilmedi. Bunun çok basit bir örneği Ulus meydanı. Ulusta koca bir tarih yatıyor ama bugün insanlar Ulus’a gitmeye korkuyor. Aslında biz hatıraları yok sayıyoruz. Kenti kent yapan eskisine sahip çıkmaktır, tarihtir. Bütün şehir haline dönen Ankara’yı havza başlı düşünürsek ölmek üzere olan pek çok vadiler, nehirler, dereler var onların ıslah çalışması yine projelerimiz arasında. Doğa alanlarının oluşturulması Ankara’da yaşayan halkın nefes alan bir kentte yaşamasını sağlamak için biz bu yola çıktık. Ankara yaşamı engelleyen bir şehir biz bu engelleri kaldıracağız” dedi.

Söyleşinin sonunda gençler Karakaya’ya plaket hediye etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.