Bahçeli: Ayakkabı kutularıyla karşılaştırıldığında Durak, beraat etmiştir

1505474_251577808348079_285493063_nMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinin Türkiye’nin geleceğinin belirlenmesinde ve siyasetin yeniden şekillenmesinde önemli bir rol oynayacağını söyledi. Ülkenin sosyal ve ekonomik sorunlarının yoğunlaştığı ve derinleştiği bir ortamda gerçekleştiğine işaret eden Bahçeli, bu seçimlerin Türkiye’nin geleceği açısından ‘kader’ özelliğini taşıdığına işaret etti. Bu açıdan bütün vatandaşların mutlaka sandığa gitmesini isteyen Bahçeli, Adana programı çerçevesinde partisinin merkez Çukurova ilçesinde düzenlediği mitinge katıldı. Sandıklarda olabilecek muhtemel hilelere karşı partilileri uyaran Bahçeli, Türkiye’de bin 394 seçim çevresinde, 25 siyasi partinin katılımıyla seçimlerin yapılacağını hatırlattı.

BAHÇELİ, AYTAÇ DURAK’A SAHİP ÇIKTI

MHP’den seçilen, ancak hakkındaki soruşturmalar nedeniyle görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak’a “aklan gel” diyen Bahçeli, bu kez zeytin dalı uzattı. Büyükşehir Belediyesi bağımsız belediye başkan adaylığından MHP’nin adayı Hüseyin Sözlü lehine çekilen Durak’ı gündemine alan Bahçeli, “Bir şahsiyet vardı. 25 yıldır Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet sunmuştur. 5. döneminde MHP’yi tercih etmiştir. MHP bu şahsiyeti hizmetlerinden dolayı bağrına basmıştır. Beraber seçime girilmiştir. Adana’da ilk defa Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazanılmıştır. Ancak kazanım bir çok kişi rahatsız etmiştir. MHP’nin bu dirilişi bu ayağa kalkışı, birçok çevre tarafından kabullenmek istenmemiştir. Bu dedikodular karşısında MHP ile AKP arasındaki fark hissedilecektir. O şahıs Aytaç Durak beyefendiydi. Kendisine ‘sayın başkan beraberce yüründü. Adana’da önemli bir başarı sağlandı. Ama şimdi bazı dedikodular dolaşıyor. Bunlar ne derece doğrudur, ne kadar yanlıştır, bilmiyoruz. Onun için istifa edeceksin, aklanıp, paklanıp geldiğinizde başımızın üzerinde yeriniz olacaktır.’ denilmiştir. Aradan geçen süre içerisinde birçok sorgulamalar yapılmasına rağmen (Durak’a) iftiralar yasal yönden ispatlanamamıştır. Adana’nın vicdanında eğer 17 Aralık’taki ayakkabı kutularıyla karşılaştırıldığında Aytaç Durak, beraat etmiştir. Aytaç Durak adaletsizliğin kurbanı edilmiştir.” dedi.

‘AYTAÇ DURAK BERAATA DOĞRU GİDİYOR, SEN DE GİT BAKALIM’

İktidarın ortaya koyduğu hizmetler iyi değerlendirildiğinde (bunlarda) acıma ve adalet olmadığını savunan Devlet Bahçeli, “Fırsat fırsattır diye talan vardır, çalan vardır, yalan vardır. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan sıkışmıştır. Haydi gel Recep ağa Adana’ya; sizinle beraber uzun süre çalışan Aytaç Durak beraata doğru gidiyor. Haydi sende beraata doğru git bakalım. Bu sebepten dolayı Adana başlattığı; fakat adaletle yolu kesilmek istendiği yere artık adaletle buluşarak yürüyecek.”

1150855_251577851681408_1158502101_nBUNLAR AYAKKABI KUTUSU PARTİSİDİR
‘Yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonun yapıldığı 17 Aralık’ın AKP için bir yüz karası günü olduğuna ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti: “Türkiye için ise bir kara gündür. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin artık adı değişmiştir. Ama ne adalet var, ne kalkınma var. Bu parti ancak ve ancak aldatıyor ve kandırıyor. Öyleyse bu partinin adı aldatma ve kandırma partisidir. Bunu gençlerimiz görüyor. Aynı genç kardeşlerim 17 Aralık’ı gördüler. Baktılar ki ayakkabıları kutuları var. O gençlik gördü ki; Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında bir ayakkabı kutusu sorunu var. Ayakkabı kutusu içerisinden 4.5 milyon dolar para çıkıyor. ‘Yarabbi bu nasıl iştir’ diye düşünmeye başladı. Sonra dedi ki bu AKP, bir başka isme layıktır. Nedir o isimdir? Bunlar ayakkabı kutusu partisidir. 17 Aralık sonrası bazı soruşturmalar oldu. O sırada bir baktılar ki, baba-oğlun bir telefon muhabbetinde, baba diyor ki; ‘oğlum bir takım gelişmeler var. Şu evdekileri sıfırla. Şunları şuna, şunları şuna gönder’ diyor. Aynen ayakkabı kutusu gibi şimdi bu iktidarın önemli bir simgesi de tape oldu. Şimdi tapeleri tiwit olarak kaldırmaya çalışıyorlar; ama haddizatında halka mal olmuş bir durum. Bu tapelere bakıldığında 1 milyar dolar, bir başbakanın evinde olur mu? Buna başbakan ‘bu mümkün değil, bu montajdır’ diyor. Ne dersen de. Halkımızın arasında 1 milyar dolar var mı yok mu? Bunun TL olarak karşılığı 2.2 milyar değil mi? Öyleyse genç kadro yine zekasını fışkırtıyor, ‘bu ne hal’ diyor. Bir başbakanda 1 milyar dolar olur mu? Çocuğu ile bunu nasıl konuşur?”

Bahçeli’nin mitingdeki bazı vatandaşlar ile apartman balkonundaki bir aile ayakkabı kutusu gösterdi. Bazı gençler ise “Çocuklarımızı dolarla değil, imanla yetiştireceğiz. Allah evladın da hayırlısını versin” dövizlerini açtı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.