Uşak Belediyesi Otoparkları Kendisi İşletecek

usakUşak Belediyesi kentin trafik ve otopark çözümleri için çalışmalarını devam ettirirken, daha önce kiralama yöntemi ile verilen mülkiyeti Uşak Belediyesi’ne ait otoparklar artık belediye eli ile çalıştırılmaya başlandı.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı Otoparkı’nda başlanan uygulama ile vatandaşların daha faydalı bir şekilde otoparkı kullanması hedefleniyor. Buna göre uzun süreli otopark yerine kısa süreli ve daha çok kitleye hitap eden otoparkı hedefleyen Uşak Belediyesi ilk yarım saat için vatandaşlardan ücret talep etmeyecek. Her bir saat için 1 TL gibi bir ücret talep edecek belediye daha çok vatandaşın otoparklardan faydalanmasının önünü açacak. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentte belediyeye ait otoparklarda belediyenin işletmeciliği ile vatandaşların daha çok kolaylıklar ile karşılaşacağına işaret etti. Uşak’ta otoparklar konusunda ciddi bir çalışma içinde olduklarına dikkat çeken Başkan Erdoğan, ” İlimizde trafik yükünü azaltmak ve otoparklar konusunda kentimize rahatlık sağlamak adına bir çalışma içindeydik. Bu konuda yaptığımız önemli çalışma otoparkların belediye eliyle işletilmesi oldu. İlk adımı ise Cumhuriyet Meydanı Otoparkı’nda atmış olduk” dedi.

Uygulamaya başlanılmasının ardından olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Erdoğan, daha çok vatandaşın otoparktan faydalanabildiğinin altını çizdi. Diğer otoparklarda da aynı işlemin yapılacağını kaydeden Erdoğan, “Diğer otoparklarımızın da belediye eliyle işletilmesini önemsiyoruz. Bu nedenle kısa sürede bize ait bütün otoparklar belediye eli ile işletilecek. Yapımı bitmek üzere olan Mende Pazarı Otoparkı da bittiğinde belediyemiz işleterek vatandaşlara hizmet verecek” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.