CHP sordu: Ayakkabı kutusu heykeli de yapılacak mı?

chpANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis kavşağına diktiği kol saati anıtını Meclis gündemine taşıyan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Meclis’in Çankaya kapısına da ayakkabı kutusu heykeli dikilip dikilmeyeceğini sordu.

Bayraktutan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde, “Bilindiği üzere Meclisin Genelkurmay kavşağına rüşveti simgeleyen, zamanı gösteren kol saati şeklinde büyük bir saat heykeli konulmuş bulunmaktadır. Konuştuğumuz yurttaşlar, 17 Aralık’taki yolsuzluğu simgeleyen Meclisin Dikmen kapısındaki bu kol saatinin varlığına rağmen Çankaya kapısındaki meydanda herhangi bir heykelin bulunmamasını manidar bulduklarını söylemişlerdir” dedi.

Bayraktutan ardından da şu soruları yöneltti:
“TBMM’nin Çankaya kapısı olarak bilinen protokol girişinin olduğu ve İçişleri Bakanlığının da bulunduğu meydana ayakkabı kutusu heykeli yapılması konusunda bir talimatınız var mıdır? Eğer var ise ayakkabı kutusu heykelini söz konusu meydana hangi tarihte yapacaksınız? Bu heykeli yolsuzluğun 1. yıldönümü olan 17 Aralık 2014 tarihine kadar yetiştirecek misiniz?”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.