Manisalı Kadınlar Hünerlerini Sergiledi

MANİSA’nın dünyaya açılan kapısı olan ve bu yıl 474.’sü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 15. kez düzenlenen yemek yarışmasında, Manisalı kadınlar hünerlerini sergiledi. Jürinin oldukça zorlandığı yarışmaya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, eşi Şeyda Ergün ile birlikte katıldı.

474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinlikleri kapsamında, Manisa Lokantacılar Yoğurtçular Tatlıcılar ve Kebapçılar Odası’nın düzenlediği 15. Yemek Yarışması, Yeni Han’da gerçekleştirildi. Yarışmayı Vali Abdurrahman Savaş, Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve çok sayıda Manisalı izledi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yarışmada görücüye çıkan birbirinden güzel yemek ve tatlıları inceledi.

Lokantacılar Odası’na tebrik

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Manisa Lokantacılar Yoğurtçular Tatlıcılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Mehmet Akgül, emeği geçen herkese teşekkür etti. Akgül’ün ardından Vali Abdurrahman Savaş, Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Özgür Özel, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık da birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, yarışmayı 15 yıldır sürdüren Manisa Lokantacılar Odası yönetimini tebrik etti.

Başkan Ergün’den yarışmaya tam not

Yarışmada bir konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, yarışmanın 15 yıldır sürdürülmesinin yanı sıra yarışma yerinin Yeni Han olarak seçilmesinin de doğru olduğunu ifade etti. Kurşunlu Han’dan başlayıp, Bedesten Meydanı ve Kapalı Çarşı’yı kapsayan alanda başlattıkları restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yarışmanın bu alanlarda da yapılmasının olumlu olacağına inandığını belirten Başkan Ergün, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti.

Birbirinden güzel yemekler görücüye çıktı

Konuşmaların ardından jüri üyeleri zeytinyağlıları, etlileri, hamur işlerini ve tatlıları ayrı ayrı tattı. Yarışmada görücüye çıkan yemeklerden protokol üyeleri de tattı. Yarışmada ayrıca Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, TRT Avaz ve yerel televizyonlara röportaj vererek, Manisa’yı ve Mesir Macunu Festivali’ni anlattı. Kategorilerde birinci gelen yarışmacılara tam, ikincilere yarım, üçüncülere ise çeyrek altın hediye edilirken, diğer yarışmacılara ise çeşitli hediyeler verildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.