Sahil düellosu

Antalya BŞB Başkanı Türel, “Sahillerin kontrolü henüz bizde değil. O yüzden hiçbir ilçeye yetki verecek yetkimiz yok” derken, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Sahiller elimizden alınırsa Alanya sahillerinde hoş şeyler olmaz” dedi

GEÇTİĞİMİZ hafta gerçekleştirilen ve gündem yoğunluğu nedeniyle ikiye bölünen Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi dün yeniden toplandı. Mecliste gündeme gelen Konyaaltı Plajı işletme haklarının Büyükşehir’e devri diğer ilçelere örnek teşkil edeceği hususuyla CHP ve MHP koalisyonuyla 51’e 49 oyla reddedildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, “Sahillerin inisiyatifi gündeme gelmiş ama bizim zaten şu anda bir yetkimiz yok. Milli Emlak Genel Müdürlüğü tasarrufunda olan bir konu. Eğer sahiller bizim tasarrufumuza geçerse bizler tabi ki yetki devri konusunda oturup konuşuruz. Ama şu anda ben bu durumun ‘Evet’ oyuyla geçmesinden yanayım. Yoksa Konyaaltı Plajı CHP ve MHP muhalefeti yüzünden sahipsiz kalacaktır” dedi.

‘ALANYA’DA GÜVENLİK ENDİŞEMİZ VAR’
Toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte 7 Alanya Belediye Meclis Üyesi katıldı. Mecliste söz alarak Alanya sahillerinde tüm yetkinin Alanya Belediyesi’ne verilmesi gerektiğini belirten Başkan Yücel, “Sahillerde özellikle su sporları ve büfelerin yetkileri bölgeye hâkim olan belediyelere bırakılmalıdır. Yoksa güvenlik zafiyeti oluşur ve illegal suçların işlenmesi kolaylaşır” diye konuştu. Meclisin 9. maddesinde yer alan Konyaaltı Plajı’ndaki her türlü kiralama benzeri tasarrufların Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e verilmesi önerisi, CHP ve MHP Grubu’nun ret oyu vermesi nedeniyle oyçokluğu ile kabul edilmedi. Başkan Türel, “Konyaaltı Plajı sahipsiz kalmıştır” diyerek gündem maddesinin yeniden oylanmasını talep etti ancak MHP ve CHP Grubu buna itiraz ederek ikinci kez oylama yapılmasını kabul etmedi.

‘OTELCİLER RAHATSIZLIK DUYUYOR’
Oylamanın ardından söz alan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Sahillerin illegal suçlara açık hale getirilmesine karşıyız. Herkes Alanya’ya tatil yapmaya ve eğlenmeye geliyor. Bot turları, su sporları ve büfelerin Büyükşehir’e bırakılması endişe yaratacak sonuçlar doğurabilir. Sahillerdeki tasarruf oraya hâkim olan belediyelere bırakılmalıdır” dedi. Sahillerde yüzde 80 mevcut sözleşmelerin devam ettiğine değinen Başkan Yücel, “Buradaki işletmeciler her gün bize son durum hakkında soru yöneltiyor. Biz de rahat olmalarını ve endişe etmemelerini söylüyoruz. Büyükşehre güvenimiz tam, ancak turizm bizim vazgeçilmezimizdir. Alanya turizminin zarar görmesini istemiyoruz. Buraların yetki ve denetimini ancak yerel belediyelerin yapabileceğine inanıyoruz” dedi.

‘PARA DEĞİL HUZURUN PEŞİNDEYİZ’
Başkan Yücel, sahiller konusunda sürekliliği amaçladıklarını belirterek, “Biz, maddiyat değil, huzur ve sürekliliğin devamını istiyoruz. Sözleşmesi biten büfe yerleri ile ilgili bu hafta içinde Milli Emlak Müdürlüğü’ne başvurumuzu yapacağız” diye konuştu. Yücel’in sözlerine yanıt veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Şu an ilçelerin sahillerinde yetki bizde değil. Biz başvuruyu yaptık ama karar henüz çıkmadı. Almadığımız yetkiyi veremeyiz. Yetki bize devredilirse Meclis’in gündemine alırız, hep birlikte istişare ederiz. Sistemi bozmaya niyetli değiliz, bu konuyu birlikte istişare ile çözeceğiz. Eğer Konyaaltı Plajı sahipsiz kalırsa bugün bunun sebebinin CHP ve MHP olduğunu her yerde söylerim. Sonuçları ağır olur, CHP ve MHP Antalya’da çok çeker” dedi. Gelen sert tepkiler sonucunda ise Menderes Türel oylamayı ilk gerçekleştiği şekilde onamak zorunda kaldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.